Παράθυρο στήριξης για κηπευτικά και ελαιόλαδο από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

9:18 π.μ. - Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021
09:07 π.μ. - Παρ, 09/18/2021
Image: Παράθυρο στήριξης για κηπευτικά και ελαιόλαδο από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Γ. Τσιφετάκης στον Ηχώ 99,8 - Τις επόμενες μέρες στο Λασίθι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπ. Λιβανό και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου συναντήθηκαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων της Κρήτης προκειμένου να ενημερώσουν τον Υπουργό για τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κλάδο διεκδικώντας λύσεις σε αυτά.

Ανάμεσα σε άλλους, παρών στη συνάντηση ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Τσιφετάκης εντεταλμένος σύμβουλος πρωτογενούς τομέα ο οποίος μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση. Μεταξύ άλλων τονίστηκε η αναγκαιότητα κορωνοενισχύσεων για όλα τα κηπευτικά. Επίσης η στήριξη του ελαιολάδου, ένα προϊόν το οποίο τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται και μάλιστα φέτος αναμένεται να είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τους ελαιοπαραγωγούς λόγω των συνεπειών στην καρπόδεση από τον καύσωνα που επικράτησε τους προηγούμενους μήνες. Κάποιες συγκεκριμένες απαντήσεις τη δεδομένη στιγμή δεν δόθηκαν ωστόσο εκτιμάται ότι οι απαντήσεις που θα έρθουν το επόμενο διάστημα θα είναι σε θετική κατεύθυνση χωρίς όμως να προσδιορίζεται το ύψος των ενισχύσεων, είπε ο κ. Τσιφετάκης.

Άλλα θέματα ήταν οι νέοι αγρότες που αναμένεται να πληρωθούν τη δεύτερη δόση σε 15-20 ημέρες, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, η άδεια εγκατάστασης θερμοκηπίων κλπ.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι το προσεχές διάστημα θα επισκεφθεί την ανατολική Κρήτη και το Λασίθι οπότε θα γίνει μια εκτενής συζήτηση για τα παραπάνω και για τη νέα ΚΑΠ, ανέφερε ο περιφερειακός σύμβουλος.