Παρατηρητήριο υπαίθρου στην Κρήτη με πιλοτική εφαρμογή στο Οροπέδιο Λασιθίου

12:55 π.μ. - Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019
12:08 π.μ. - Τρί, 27/55/2019
Image: Παρατηρητήριο υπαίθρου στην Κρήτη με πιλοτική εφαρμογή στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ο Δήμαρχος Γ. Στεφανάκης στον Ηχώ 99,8 για τους στόχους της επόμενης τετραετίας

Η δημιουργία και λειτουργία του Παρατηρητηρίου Υπαίθρου Κρήτης, για την ενίσχυση του συστήματος υποστήριξης των φορέων του νησιού, που ασχολούνται ή σχεδιάζουν για την ύπαιθρο, ανακοινώθηκε στην Περιφέρεια, σε συνάντηση του Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελο Διαμαντόπουλο και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής «Πλοηγός», Χάρη Ροδιτάκη.
 
Το Παρατηρητήριο αναμένεται να  καλύψει όλους τους Δήμους με πιλοτική έναρξη και εφαρμογή από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.  Ο Δήμαρχος Οροπεδίου κ. Γιάννης Στεφανάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την καινοτόμα αυτή προσπάθεια αλλά και τα οφέλη που αναμένεται να έχει για την  ανάπτυξη της υπαίθρου  στο Οροπέδιο. Ένας τόπος με πολλές ομορφιές και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που  αξίζει να αναδειχθεί και να γίνουν οι υποδομές εκείνες που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή του.  Με τη  λειτουργία του Παρατηρητηρίου αυτό που θα επιδιωχθεί είναι η ανάδειξη της υπαίθρου αλλά και να εντοπιστούν και καταγραφούν οι κίνδυνοι που την απειλούν ώστε στην πορεία να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις για το τι ενέργειες και έργα πρέπει να γίνουν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος. Στο πλαίσιο αυτό  θα γίνει παρακολούθηση, ανάλυση κι επεξεργασία των δεδομένων της περιοχής του Οροπεδίου και τα στοιχεία που θα προκύψουν θα αξιοποιηθούν ανάλογα. Όλα αυτά θα γίνουν σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και  τους ανθρώπους της, μέσα από τη διαδικασία διαβούλευση που θα  διεξάγεται  κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο Δήμαρχος
 
Ο κ. Στεφανάκης ο οποίος επανεξελέγη  δήμαρχος και την επόμενη τετραετία , αναφέρθηκε   στη συνέχεια στους στόχους για τα επόμενα χρόνια κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εγκατάσταση ενεργειακών ανεμόμυλων, σε έργα για την άρδευση, την ύδρευση την οδοποιία , την αποχέτευση και τη βιολογική επεξεργασία λυμάτων κ.α. αλλά και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της ζωής των πολιτών του Οροπεδίου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών καθώς ο Δήμος Οροπεδίου αποτελεί έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Στεφανάκη: