Παρέμβαση Α. Πανταζή για τις επικίνδυνες λακκούβες στους δρόμους της Ιεράπετρας

6:38 μ.μ. - Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022
06:01 μ.μ. - Τετ, 26/38/2022
Image: Παρέμβαση Α. Πανταζή για τις επικίνδυνες  λακκούβες στους δρόμους της Ιεράπετρας

Ας πάρουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και ας λειτουργήσουν όπως πρέπει επιτέλους, κατέληξε ο κ. Πανταζής.

Στην κακή  κατάσταση δρόμων της Ιεράπετρας   με επικίνδυνες λακκούβες αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα" κ. Αργύρης Πανταζής.

Όπως είπε,  η κακοκαιρία είχε προαναγγελθεί μέρες πριν και θα έπρεπε προληπτικά από τη δημοτική αρχή  να υπήρχε ο κατάλληλος σχεδιασμός και η προετοιμασία . Εν μέσω κακοκαιρίας  όμως είδαμε πολίτες να κλείνουν λακκούβες,   όπως συνέβη στη Γρα Λυγιά. Σε έναν  δρόμο  με μεγάλη κίνηση λόγω και των μεγάλων οχημάτων με τα κηπευτικά τα οποία διέρχονται από εκεί. Γενικότερα όμως θα έπρεπε να είχαν κλειστεί οι λακκούβες και μάλιστα  όχι με πρόχειρες λύσεις. Ο κόσμος διαμαρτύρεται  για τις λακκούβες γιατί είναι επικίνδυνες για την πρόκληση ατυχήματος αλλά και ζημιών στα οχήματα, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν. Κάποιοι δεν είναι σε θέση ευθύνης για να κάνουν απλά διαπιστώσεις,  αλλά για να παίρνουν πρωτοβουλίες και να λύνουν προβλήματα, τόνισε.

Ο κ. Πανταζής στη συνέχεια αναφέρθηκε στην δυσοσμία που παρατηρήθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή κάτω από την αστυνομία όπου καταλήγει αγωγός όμβριων υδάτων, λέγοντας οτι όπως φαίνεται η δυσοσμία προερχόταν από  λύματα. Η αρμόδια υπηρεσία θα έπρεπε να θέσει σε προτεραιότητα τη διερεύνηση του θέματος και του ενδεχόμενου ρύπων ή λυμάτων να καταλήγουν στη θάλασσα γιατί το θέμα πρωτίστως έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα διερεύνησης μέσω της υπηρεσίας. Επιπλέον θα μπορούσε μέσω σχετικής  ανακοίνωσης να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να  συνδεθούν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα με τον βιολογικό σε διαφορετική περίπτωση  εαν διαπιστωθούν παραβάσεις να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.  Θα μπορούσε επίσης να ληφθεί δείγμα και να εξεταστεί τι ακριβώς συμβαίνει.  Δηλώσεις  αντιδημάρχου  οτι πέρασε από το σημείο,   δεν αντιλήφθηκε εκείνη την ώρα δυσοσμία και οτι κάποια στιγμή θα ασχοληθούν, δεν ικανοποιούν. Ας πάρουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και ας λειτουργήσουν όπως πρέπει επιτέλους, κατέληξε ο κ. Πανταζής.