Παρέμβαση αστυνομίας για ένα rapid test συνοδού ασθενή στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

1:33 μ.μ. - Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022
01:06 μ.μ. - Παρ, 24/33/2022
Image: Παρέμβαση αστυνομίας για ένα rapid test συνοδού ασθενή στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Ο «γολγοθάς «ενός ασθενή και του συνοδού του λόγω έλλειψης γιατρών και αξονικού στην Ιεράπετρα

Την ταλαιπωρία που βίωσε ως συνοδός ασθενή σε ένα έκτακτο περιστατικό περιγράφει στον Ηχώ 99,8 ο κ. Νίκος Δασκαλάκης. Όπως είπε συγγενικό του πρόσωπο χρειάστηκε να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας σε κρίσιμη κατάσταση. Η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας ήταν άμεση ενώ οι παρόντες γιατροί του Νοσοκομείου με φιλοτιμία διαχειρίστηκαν το περιστατικό. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχε ούτε Παθολόγος , ούτε Νευρολόγος. Επίσης ο ασθενής έχρηζε αξονικής τομογραφίας και ενώ στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας υπάρχει αξονικός, δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία.

Λόγω των παραπάνω λοιπόν, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του ασθενούς στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Μεταφέρθηκε πράγματι ο ασθενής με ασθενοφόρο και ο ίδιος με το ιδιωτικό του όχημα πήγε εκεί ως συνοδός. Μπήκε ο ασθενής στο Νοσοκομείο για να εξεταστεί από τους γιατρούς και ο ίδιος ως συνοδός, μπήκε επίσης στο Νοσοκομείο. Όπου στην πορεία ενημερώθηκε ότι θα καθυστερήσουν οι διαδικασίες και οι εξετάσεις που έπρεπε να γίνουν και έτσι ο γιατρός τον προέτρεψε να βγει εκτός νοσοκομείου και αργότερα θα τον ενημέρωναν.

Όταν λοιπόν κλήθηκε από τον γιατρό να εισέλθει ξανά στο Νοσοκομείο για να δώσει κάποια απαραίτητα στοιχεία του ασθενούς, στην είσοδο ο υπάλληλος του ζήτησε rapid test. Το οποίο δεν του είχαν ζητήσει ούτε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ούτε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όταν εισήλθε αρχικά. Αν και ζήτησε να γίνει το τεστ στο Νοσοκομείο, η απάντηση ήταν αρνητική. Αναζήτησε φαρμακείο για το τεστ και παρά την προσπάθεια δεν βρήκε κάποιο ανοιχτό. Η ώρα ήταν περασμένη και ήταν κλειστά. Επιστρέφοντας στο Νοσοκομείο εξήγησε ότι δεν βρήκε φαρμακείο , ο υπάλληλος δεν επέτρεπε την είσοδο, προκλήθηκε ένταση με τον υπάλληλο να καλεί την Αστυνομία. Τελικά λύση βρέθηκε με παρέμβαση του γιατρού, περιέγραψε ο κ. Δασκαλάκης.

Όπως είπε μέσα από αυτό το περιστατικό που δεν είναι και το μόνο αναδεικνύεται η έλλειψη γιατρών στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, η αναγκαιότητα να λειτουργήσει ο Αξονικός αλλά και να υπάρχει γενικότερα ένας προγραμματισμός στα νοσοκομεία ώστε να υπάρχει μια ευελιξία σε κάποια έκτακτα ζητήματα όπως αυτό της διενέργειας rapid test στους συνοδούς όταν κρίνεται αναγκαίο.