Παρέμβαση Μ. Συντυχάκη στη βουλή για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

12:13 μ.μ. - Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023
12:04 μ.μ. - Πέμ, 06/13/2023
Image: Παρέμβαση Μ. Συντυχάκη  στη βουλή για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Δείτε εδώ αναλυτικά

Σε πλειοδοσία προεκλογικών υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, επιδίδονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα «κόκκινα» δάνεια ενώ ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής τους, είναι η κερδοφορία των τραπεζών και το ξεζούμισμα των λαϊκών νοικοκυριών. Αυτό επισήμανε ο Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην επιτροπή της βουλής επί της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπ. Οικονομικών για τη διαχείριση δεσμευμένων και δημευμένων περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, το οποίο αύριο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια.

Αναφερόμενος στις προτάσεις που παρουσίασε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια σημείωσε ότι στην ουσία, πρόκειται για ένα νέο νόμο Κατσέλη, τον οποίο, ως κυβέρνηση, τον είχε αλλάξει προς το χειρότερο με το επιχείρημα ότι δεν προστάτευε την πρώτη κατοικία. Η ΝΔ από την πλευρά της, συνέχισε ο Μ. Συντυχάκης, ανακοινώνει ότι θα διατηρήσει το περιβόητο σχέδιο «Ηρακλής» που είναι η χαρά των τραπεζών και των funds, με αποτέλεσμα οι πλειστηριασμοί το αμέσως επόμενο διάστημα, να αγγίξουν τις 700.000 χιλιάδες.

Καταλήγοντας ο Μ. Συντυχάκης κάλεσε τους εργαζόμενους στις επικείμενες εκλογές να καταδικάσουν και να τιμωρήσουν αυτά τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των funds. Να στηρίξουν το ΚΚΕ που βρίσκεται μπροστά στους αγώνες και έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση νόμου για απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ουσιαστική ελάφρυνση με διαγραφή τόκων και μεγάλου μέρους των χρεών προς τις τράπεζες.