Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα σκυλιά στο Χριστό

12:10 π.μ. - Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018
12:05 π.μ. - Δευ, 14/10/2018
Image: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα σκυλιά στο Χριστό

Συνέντευξη στον Ηχώ 99,8 Α. Πανταζή αντιδημάρχου και Ν. Τσικαλάκη πολίτη

Μάθημα για  τη διαχείριση  των αδέσποτων ζώων προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα στα δημοτικά σχολεία της Ιεράπετρας μετά από πρωτοβουλία του αντιδημάρχου και προέδρου  της επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων κ. Αργύρη Πανταζή σε συνεργασία με την σχολικής επιτροπή α/βαθμιας εκπαίδευσης του δήμου και τους συλλόγους γονέων . Η διαδραστική αυτή εκπαιδευτική δράση δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο κ. Πανταζής θα έχει ως   θέμα «Άνθρωποι και Ζώα»  με τη συμμετοχή μέλους  γνωστής φιλοζωικής πανελλήνιας οργάνωσης  ο οποίος θα βρεθεί στην Ιεράπετρα για τον σκοπό αυτό.
 
Ο  κ. Πανταζής αναφέρθηκε στη συνέχεια στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα και κυρίως σκύλους που υπάρχει στην πόλη αλλά και στα χωριά. Αλλά και στις ενέργειες που γίνονται από πλευράς της δημοτικής αρχής , και στις δυσκολίες να λειτουργήσει δημοτικό κυνοκομείο. Παρόλα αυτά ο δήμος θα διαθέσει για φέτος το ποσό των 25.000 ευρώ για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων,  ενώ έχουν γίνει και προγραμματίζονται και στειρώσεις αδέσποτων. Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο κ. Τσικαλάκης ο οποίος σε χωριό της Ιεράπετρας φροντίζει αρκετούς σκύλους που βρίσκει παρατημένους  στο χωριό, τους παρέχει τις πρώτες βοήθειες και τα φιλοξενεί σε κάποιο ιδιωτικό χώρο. Ωστόσο  όμως η νομοθεσία για το τι πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σαφής και τα ζώα πέρα από τις κατάλληλες συνθήκες ευζωίας θα πρέπει να φέρουν και τσιπάκι , να είναι εμβολιασμένα κλπ. Ενώ υπάρχουν και παράπονα για ηχορύπανση αλλά και ανησυχία για τη δημόσια υγεία. Μάλιστα στον πολίτη  έχουν επιβληθεί και πρόστιμα καθώς από αδέσποτα ζώα από τη στιγμή που τα φιλοξενεί σε ιδιωτικό χώρο θεωρούνται ως δεσποζόμενα. Την περασμένη Παρασκευή Εισαγγελέας και  εμπλεκόμενες  υπηρεσίες επισκέφθηκαν το χωριό για να δουν πως έχει η κατάσταση.  Ο κ. Τσικαλάκης σημείωσε οτι δεν μπορεί να βλέπει τα αδέσποτα ζώα και να μην τους παρέχει βοήθεια , τα πηγαίνει και στον κτηνίατρο αλλά από την άλλη όπως σημείωσε  θα πρέπει να βρεθεί χώρος για τη φύλαξή και προστασία τους καθώς αυτή την περίοδο φροντίζει 37 σκύλους.
 
  Ο κ. Πανταζής επικαλέστηκε το τι προβλέπει η νομοθεσία και καταλήγοντας επανέλαβε για μια ακόμη φορά οτι θα πρέπει όλοι όσοι αποφασίζουν να πάρουν ένα ζώο να γνωρίζουν οτι έχουν και υποχρεώσεις  και πως χρειάζεται η συνεργασία όλων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ακολουθεί συνέντευξη:





φωτο αρχείου