Παρουσιάστηκε η μελέτη του μεγάλου έργου της ύδρευσης στην Ιεράπετρα

2:56 μ.μ. - Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
02:09 μ.μ. - Τρί, 21/56/2021
Image: Παρουσιάστηκε η μελέτη του μεγάλου έργου της ύδρευσης στην Ιεράπετρα

Έτοιμη προς υποβολή σε χρηματοδότηση

Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση μέσω τηλεδιάσκεψης των μελετών αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού αγωγού μεταφοράς νερού πηγών Σαρακίνας στην Κεντρική δεξαμενή της πόλης της Ιεράπετρας από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γεώργιο Ασπραδάκη και τον ανάδοχο Μελετητή, κ. Μιχάλη Παρασκευόπουλο. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος της Δ.Υ.Α.Α. κ. Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου και πρώην Αντιδήμαρχος, κ. Εμμανουήλ Λουτσέτης, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Γεώργιος Κοϊνάς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας, κ. Γεώργιος Χατζάκης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μύρτου και Ανατολής, Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών Ιεράπετρας κ.α.

hxonews

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης:

«Μετά την αντικατάσταση τμήματος του δυτικού υδραγωγείου του Δήμου Ιεράπετρας από τον Μύρτο έως την περιοχή Σωπάτες, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και την υποβολή στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» της μελέτης για την αντικατάσταση του αγωγού από την περιοχή της Σαρακίνας έως και τον Μύρτο, προϋπολογισμού 3.584.000€, ολοκληρώθηκαν και οι μελέτες αντικατάστασης των αγωγών από τη Δεξαμενή της Ανατολής ως τη Γρα Λυγιά και από τη Γρα Λυγιά μέχρι το νέο φρεάτιο διακλάδωσης προς το αντλιοστάσιο των Κρεμαστών. Το συνολικό μήκος του νέου αγωγού ανέρχεται σε 8.330 μέτρα και είναι προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, συνεχίζεται η εκπόνηση των υπόλοιπων απαραίτητων μελετών για την ολοκλήρωση σχεδιασμού των έργων μεταφοράς νερού στην πόλη της Ιεράπετρας.

hxonews

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι, μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, η αντικατάσταση του κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού ύδρευσης από τη Σαρακίνα ως την Ιεράπετρα. Οι μεγάλες παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε, δημοπρατούμε και υλοποιούμε θα λύσουν προβλήματα δεκαετιών που σχετίζονται με διακοπές νερού, αφανείς διαρροές και χαμηλή πίεση υδροδότησης. Το συγκεκριμένο έργο θα προσφέρει επαρκή ποσότητα νερού προς όφελος των κατοίκων της περιοχής του Μύρτου, του Στομίου, της Γρα Λυγιάς, της Νέας Ανατολής, της Βαϊνιάς, του Κεντριού και όλης της πόλης της Ιεράπετρας. Επόμενος στόχος μας είναι η άμεση ένταξη των ώριμων μελετών σε χρηματοδοτικά προγράμματα από τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να δημοπρατηθεί και να ολοκληρωθεί άμεσα το μεγαλύτερο έργο της ύδρευσης που έχει υλοποιηθεί ποτέ στον Δήμο της Ιεράπετρας».

hxonews