Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη για το καταδυτικό πάρκο Ιεράπετρας

12:17 μ.μ. - Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
12:10 μ.μ. - Τρί, 27/17/2020
Image: Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη για το καταδυτικό πάρκο Ιεράπετρας

Γιατί οι μελετητές πρότειναν τη θέση Περιστεράς - Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Γιώργος Ασπραδάκης στον Ηχώ 99,8

Συνεδρίασε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας και μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν αυτό της παρουσίασης της μελέτης του καταδυτικού πάρκου.

Σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Ασπραδάκης ανέφερε ότι ένας από τους στόχους της δημοτικής αρχής είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του δήμου. Το καταδυτικό πάρκο θα προσελκύσει επισκέπτες που ασχολούνται με το αντικείμενο και όχι μόνο. Υπάρχουν δύτες που συνδυάζουν τις διακοπές τους με τις καταδύσεις και το πάρκο θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης. Βέβαια για να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε έτοιμο το καταδυτικό πάρκο απαιτείται αρκετή δουλειά, εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα Υπουργεία, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων κ.α.

Μετά τη μελέτη επόμενος στόχος είναι η δημοσίευση στο ΦΕΚ. Εκτιμάται ότι ο προϋπολογισμός του έργου θα αγγίξει τις 250.000 ευρώ. Στο πλαίσιο της δημιουργίας του καταδυτικού πάρκου θα γίνει μεταξύ άλλων και η βύθιση ενός σκάφους. Οι μελετητές είχαν προτείνει αρχικά τρεις θέσεις, Μύρτος, Περιστεράς Ιεράπετρας και Αγία Φωτιά και τελικά κατέληξαν με βάση ορισμένα κριτήρια στη θέση Περιστεράς. Τα κριτήρια αυτά είχαν να κάνουν όχι μόνο με το φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και με την προσβασιμότητα και τις δυνατότητες άμεσης παροχής υπηρεσιών υγείας σε περίπτωση ανάγκης, εξήγησε ο κ. Ασπραδάκης.