Πασπαράκης: Γελοιότητες οι ανακοινώσεις Κεραμέως

8:59 π.μ. - Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020
08:08 π.μ. - Τρί, 25/59/2020
Image: Πασπαράκης: Γελοιότητες οι ανακοινώσεις Κεραμέως

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων σήμερα στον Άγιο Νικόλαο στις 12.00

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων σήμερα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 25 Αυγούστου με τον Σύλλογο εκπαιδευτικών «Μαρία Λιουδάκι» Ιεράπετρας να απευθύνει σχετικό κάλεσμα συμμετοχής. Συμμετέχουν και άλλοι σύλλογοι εκπαιδευτικών του νομού. Η κινητοποίηση γίνεται μια μέρα μετά και τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας για το πως θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γιάννης Πασπαράκης δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ότι σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα για το άνοιγμα των σχολείων δεν δόθηκαν. Σε άλλες χώρες παίρνονται αποφάσεις για ένα παιδί ανά θρανίο, μείωση του αριθμού ανά τάξη κλπ. Στη χώρα μας η κα Κεραμέως δεσμεύτηκε για δωρεάν ατομικά παγουρίνο και μάσκες για κάθε μαθητή ενώ έγινε λόγος για μέσο όρο 17 μαθητές ανα τάξη. Φτάνουμε στο σημείο γελοιότητας. Έχουμε «κεραμυδοποίηση» της παιδείας. Δεν έχουν σχέδιο, ούτε απόφαση και πάμε με το βλέποντας και κάνοντας και ό,τι θα προκαλέσει τις λιγότερες αντιδράσεις. Θέλουν να κοιμίσουν τον κόσμο και ειδικά τους γονείς. Στις περισσότερες των περιπτώσεων ειδικά στα αστικά κέντρα τα τμήματα είναι με 25 παιδιά. Θυμίζουμε ότι από την άνοιξη και μετά η κυβέρνηση με νόμο άλλαξε τον κατώτατο και ανώτερο αριθμό των μαθητών ανά τάξη είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Παρσπαράκης. Είπε στη συνέχεια ότι τίθεται ερώτημα τι θα γίνει με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που θα έρθουν από κάθε περιοχή της χώρας και εάν θα τους γίνει τεστ. Σημειώνοντας τέλος πως δίνεται έμφαση στη χρήση μάσκας λες και η χρήση της και μόνο σημαίνει ότι θα είναι ασφαλή τα παιδιά. Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν , να ανοίξουν όμως με υπευθυνότητα, ακόμη και εάν χρειαστεί για κάποια από αυτά να λειτουργήσουν πρωί βράδυ.

Στις διεκδικήσεις του συλλόγου είναι:

-Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.

-Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

-Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (ν.4589/19) .

-Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (ν.4692/20).

-Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.

-Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση.

-Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων.

-Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών. Πλήρης 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές.

-Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ).

-Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.

-Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.