Πασπαράκης στον Ηχώ 99,8 για το άνοιγμα των σχολείων

8:57 π.μ. - Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021
08:01 π.μ. - Δευ, 11/57/2021
Image: Πασπαράκης στον Ηχώ 99,8 για το άνοιγμα των σχολείων

Ο πρόεδρος Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Μαρία Λιουδάκι» μιλά για την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών

Επιστροφή των μαθητών των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων μετά από δυο σχεδόν μήνες που τα σχολεία έμειναν κλειστά λόγω κορωνοϊού. Η επιστροφή έγινε χωρίς τις απαραίτητες αλλαγές ειδικά σε ότι αφορά τον αριθμό μαθητών στις αίθουσες. Χωρίς διάλογο τησ κυβέρνησης με τους εκπαιδευτικούς και την Διδασκαλική Ομοσπονδία ώστε να αναζητηθούν λύσεις για την πιο ασφαλή επιστροφή στα σχολεία. Στον Δήμο Ιεράπετρας μετά από συνεργασία του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Μαρία Λιουδάκη» με τον Δήμο, έγιναν rapid test σε εκπαιδευτικούς που είχαν μεταβεί εκτός, τις ημέρες των γιορτών και όλα όσα έγιναν (65 τον αριθμό) βγήκαν αρνητικά, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γ. Πασπαράκης.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν απολυμαντικά στα σχολεία και παραλήφθηκε και από μια δεύτερη μάσκα για τα παιδιά. Ένα θέμα που θα πρέπει να εξεταστεί είναι η δυνατότητα το προσωπικό καθαριότητας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , Γυμνασίων και Λυκείων που προς το παρόν είναι κλειστά και τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση, να διατεθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ώστε να αξιοποιηθεί κατάλληλα και να καλυφθούν οι ανάγκες. Σημείωσε δε ότι καλό θα είναι να υπάρξει προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς για να εμβολιαστούν μετά τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες.