Πατέρας μαθήτριας που λιποθύμησε: Δεν έχουμε να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, θα χάσουμε το σπίτι

8:21 π.μ. - Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020
08:02 π.μ. - Τρί, 04/21/2020
Image: Πατέρας μαθήτριας που λιποθύμησε: Δεν έχουμε να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, θα χάσουμε το σπίτι

Μαθήτρια γυμνασίου στον Πύργο λιποθύμησε από την πείνα κάτι το οποίο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον άνεργο πατέρα της που δεν μπορεί να προσφέρει ούτε τα απαραίτητα στο παιδί του

Κραυγή αγωνίας από τον πατέρα της ανήλικης μαθήτριας ο οποίος μίλησε στο πρωινό του ANT1, για την λιποθυμία της κόρης του και δήλωσε ότι φοβάται πως θα χάσει τον σπίτι του καθώς αδυνατεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.

Ο συγκεκριμένος εργάζεται ως οικοδόμος, κάνοντας περιστασιακές δουλειές προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην, ενώ τον τελευταίο καιρό δεν έχει να προσφέρει ούτε τα βασικά (ένα ποτήρι γάλα ακόμα και ψωμί) για να θρέψει τα δύο του παιδιά.

Οι άνεργοι γονείς της κοπέλας είχαν ξοδέψει τα ελάχιστα χρήματα που ήταν για το φαγητό τα για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα το κορίτσι να μην έχει φάει, σύμφωνα με το δημοσίευμα του patrisnews.gr.

Η επιστολή του πατέρα της μαθήτριας

«Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και να είναι ημιτελής και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν», αναφέρεται σε σχετική επιστολή που έγραψαν οι γονείς του κοριτσιού.

«Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε. Για το λόγο αυτό ζητάμε να κάνετε μια υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξετάσει τους ανέργους που έχουν μόνιμη κατοικία να μην πληρώνουν και να μην τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που έχουν».

dikaiologitika.gr