Πάτρα: Συγκλονίζει η μαρτυρία 16χρονου που προσπάθησε να αυτοκτονήσει λόγω bullying

9:00 π.μ. - Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019
09:09 π.μ. - Πέμ, 26/00/2019
Image: Πάτρα: Συγκλονίζει η μαρτυρία 16χρονου που προσπάθησε να αυτοκτονήσει λόγω bullying

Ένας 16χρονος μαθητής από την Πάτρα, πριν από μερικές ημέρες προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του, όπως υποστηρίζουν οι δικοί του, επειδή έπεσε θύμα bullying από συμμαθητή του

Ένας 16χρονος μαθητής από την Πάτρα, πριν από μερικές ημέρες προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του, όπως υποστηρίζουν οι δικοί του, επειδή έπεσε θύμα bullying  από συμμαθητή του.
 
Ο ίδιος μίλησε στο OPEN και εξηγεί τι ήταν αυτό που τον οδήγησε σε αυτή την κατάσταση.
 
Ο 16χρονος προσπάθησε να πέσει από την ταράτσα του σπιτιού του επειδή είχε προηγηθεί ξυλοδαρμός του από συμμαθητή και διαδικτυακός εξευτελισμός της μητέρας του.
 
«Ενιωσα ότι έχασα την αξιοπρέπειά μου. Ντροπιάστηκα εκείνη τη στιγμή πάρα πολύ. Ήταν πάρα πολύ μεγάλο λάθος αυτό που έκανα και θέλω να πω σε όλα τα παιδιά να μην το κάνουν αυτό… Όσο και να πιέζονται, δεν είναι λύση», αναφέρει ο 16χρονος.
 
Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το συμβάν, ο 16χρονος έκανε κατάθεση ψυχής με μία ανάγνωση στο Διαδίκτυο, στην οποία δίνει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα. «Την προηγούμενη Πέμπτη κάναμε πλάκα μεταξύ μας. Εκεί που αστειευόμασταν, ο Φάνης γύρισε κι αποκάλεσε τη μητέρα μου «ζώο». Εγώ δεν έκανα τίποτα εκείνη τη στιγμή όχι γιατί φοβήθηκα, ούτε επειδή δεν σεβάστηκα τη λέξη «μητέρα», αλλά διότι θέλησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου και να δώσω τόπο στην οργή».
 
Τι υποστηρίζει  ο 16χρονος
Οπως υποστηρίζει ο 16χρονος, η υποχωρητικότητά του δεν έπιασε… τόπο και η συνέχεια δόθηκε μετά το μάθημα. «Το μεσημέρι πάλι, φεύγοντας από το σχολείο, χωρίς να του δώσω σημασία καθώς μιλούσα με συμμαθητή μας, γύρισε πάλι και μου έριξε μπουνιά κι έφυγε τρέχοντας. Εχασα την ψυχραιμία μου γιατί πόνεσα και τον έβρισα. Αναλαμβάνω την ευθύνη και ξέρω πως ήταν λάθος να τον βρίσω, αλλά είμαι άνθρωπος».
 
Η σταγόνα, όμως, που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν μια προσβλητική για τον ίδιο και για τη μητέρα του ανάρτηση στο Διαδίκτυο. «Το αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν το Σάββατο το βράδυ όταν άνοιξα το κινητό μου και μπήκα στο instagram και είδα αυτή τη φωτογραφία που έστειλε ο Φάνης. Και ρωτάω όλους εσάς, άντρες και γυναίκες, αν αυτή η φωτογραφία αναφερόταν στη δική σας τη μητέρα και σε εσάς, τι θα κάνατε;».
 
Ο ίδιος δεν διστάζει να ζητήσει συγγνώμη και για την αναστάτωση που προκλήθηκε. «Ο λόγος που έγραψα αυτό το μήνυμα προς τα παιδιά ήταν γιατί ήθελα να δείξω ότι δεν φοβάμαι κάτι, κάποιον ή ότι δεν έχω τη δύναμη να υπερασπίσω τον εαυτό μου και να ζητήσω και συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκάλεσα».
 
Το μήνυμα που στέλνει
Ο 16χρονος στέλνει  μήνυμα σε όσα παιδιά αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις. «Παιδιά που έχουν υποστεί μπούλινγκ να μιλήσουν. Να το πουν στην οικογένειά τους, εάν δεν έχουν κάποιο άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον, να απευθυνθούν στους καθηγητές του σχολείου τους, στην αστυνομία, κάπου για να τους βοηθήσουν». Οι γονείς του 16χρονου κατέθεσαν μήνυση και τώρα προσπαθούν μέσω ψυχολόγου να βοηθήσουν τον γιο τους να ξεπεράσει όσα έζησε.
 
 
in.gr