Πέντε μήνες με αναστολή και απέλαση στον Τούρκο που συνελήφθη στον Έβρο

6:59 μ.μ. - Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018
06:03 μ.μ. - Δευ, 05/59/2018
Image: Πέντε μήνες με αναστολή και απέλαση στον Τούρκο που συνελήφθη στον Έβρο

Ο Μουσά Αλερίκ μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, όπου και αναμένεται να παραμείνει έως και την απέλασή του

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, επέβαλε η Εισαγγελία Ορεστιάδας στον Τούρκο υπήκοο, Μουσά Αλερίκ, για την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.
 
Ο Μουσά Αλερίκ, βρέθηκε αντιμέτωπος με την ελληνική Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας, μετά τη χθεσινή σύλληψή του για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή των Καστανέων, με μηχάνημα έργου του δήμου Αδριανούπολης (JCB ).
 
Στην απολογία του στον εισαγγελέα Ορεστιάδας υποστήριξε ότι μπήκε στην πλευρά της Ελλάδας χωρίς να το καταλάβει οδηγώντας ένα σκαπτικό μηχάνημα και ότι δεν αντιλήφθηκε τις επισημάνσεις που του έγιναν από τους έλληνες στρατιωτικούς για να σταματήσει.
 
Μετά το καταδικαστικό αποτέλεσμα ο συνήγορός του άσκησε έφεση, για την εκδίκαση της οποίας ο καταδικασθείς θα επανέλθει όταν προσδιοριστεί η δικάσιμος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διοικητικές διαδικασίες της απέλασης, ενώ έχει κατασχεθεί το μηχάνημα έργου με το οποίο πέρασε παράνομα τη συνοριογραμμή Ελλάδας – Τουρκίας.
 
Ο Μουσά Αλερίκ μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, όπου και αναμένεται να παραμείνει έως και την απέλασή του.
 
 
in.gr