Περιβαλλοντική δράση σήμερα στην παραλία της Νέας Ανατολής Ιεράπετρας

9:34 π.μ. - Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017
09:02 π.μ. - Δευ, 06/34/2017
Image: Περιβαλλοντική δράση σήμερα στην παραλία της Νέας  Ανατολής Ιεράπετρας

Κάνε το καλό και έλα στο γιαλό… Σε περιμένουμε!

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων περιβαλλοντικών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης πολιτών και μη του Δήμου Ιεράπετρας  σε περιβαλλοντικά θέματα για το έτος 2017, το Κ.Π.Ε. Ιεράπετρας – Νεάπολη, το Ν. Π. Δ. Δ. « ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Δήμου Ιεράπετρας και η Δ / νση Καθαριότητας & Περιβάλλοντος του Δήμου Ιεράπετρας, γιορτάζουν τόσο την 5η Ιουνίου ¨ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ¨ όσο και την 8η  Ιουνίου ΄΄ ΗΜΕΡΑ ΩΚΕΑΝΩΝ ΄΄.
Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν λόγω αργίας του Αγίου Πνεύματος διαφορετικές ημέρες. Πιο συγκεκριμένα:
τη Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017, Παραλία Νέας Ανατολής.
Η δράση περιλαμβάνει προώθηση της οικολογικής μετακίνησης με τη διεξαγωγή ποδηλατοβόλτας και τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Νέας Ανατολής και ο Σύλλογος Γονέων, η οποία θα ξεκινήσει στις 9.30 π. μ. από το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ανατολής και θα καταλήξει στη παραλία της Νέας Ανατολής. Εκεί θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός της παραλίας.
 
Λοιπές σχετικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν καθόλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας. Σχετικό πρόγραμμα για δήλωση συμμετοχών θα ανακοινωθεί με νέο δελτίο τύπου.
Να τονίσουμε ότι φέτος, στην εκστρατεία ΄΄ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΄΄  συμμετέχει και μια μεγάλη μορφή του παγκόσμιου θαλάσσιου αθλητισμόυ, ο Ολυμπιονίκης Σπύρο Γιαννιώτη ( Δείτε το σχετικό video ).
Η πρόσκληση είναι ανοικτή για όλους, τόσο φορείς όσο και δημότες και μη του Δήμου Ιεράπετρας ώστε να δηλώσουν συμμετοχή στη κοινή αυτή προσπάθεια είτε υπο την αιγίδα του Ν. Π. Δ. Δ. « ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Δήμου Ιεράπετρας είτε απευθείας με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS το οποίο συντονίζει όλη την προσπάθεια, στέλνοντας σακούλες απορριμμάτων και Φύλλα Καταγραφής Απορριμμάτων και Παρατήρησης Φυσικών Περιοχών – υλικό που στη συνέχεια επεξεργάζεται το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. 
Όρισε το τόπο και το χρόνο που θέλεις να λάβεις μέρος στο καθαρισμό και συμπλήρωσε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής ή, επικοινώνησε στο 210 8228795
Κάνε λοιπόν το καλό και έλα στο γιαλό… Σε περιμένουμε!