Περιφερειακές Εκλογές 2023: Ο Μανώλης Μακράκης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος μιλά στον Ηχώ 99,8

12:09 μ.μ. - Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023
12:09 μ.μ. - Παρ, 15/09/2023
Image: Περιφερειακές Εκλογές 2023: Ο Μανώλης Μακράκης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος μιλά στον Ηχώ 99,8

Το μήνυμά του προς τους Λασιθιώτες

Ο κ. Μανώλης Μακράκης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Λασιθίου, με τον Σταύρο Αρναουτάκη «Για την Κρήτη μας συνεχίζουμε ….» ήταν καλεσμένος στον Ηχώ 99,8 σε μια συνέντευξη όπου μίλησε για την υποψηφιότητά του αναλύοντας τις θέσεις και τις προτεραιότητές του για τα θέματα που απασχολούν τον νομό Λασιθίου.

Ακούστε εδώ:

Το μήνυμά του προς τους Λασιθιώτες

Αγαπητοί φίλοι, Λασιθιώτισσες και Λασιθιώτες

Με έντονο το αίσθημα της ευθύνης αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη για τη συμμετοχή μου, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου, στο ψηφοδέλτιο « Για την Κρήτη μας ».

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκα αφ’ ενός από διάθεση για προσφορά στο Λασίθι και αφ’ ετέρου κρίνοντας από το ποιος μπορεί να πραγματώσει τις υπάρχουσες ανάγκες.

Το Λασίθι αξίζει τον διαρκή αγώνα μας για πραγμάτωση του ΒΟΑΚ, για ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, για φράγματα και έργα άρδευσης στον αγροτικό τομέα εν όψει της κλιματικής αλλαγής, για ανάπτυξη και βελτίωση της καθημερινότητας. Για βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. Για τη συνεχή αναβάθμισή του. Για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Για την εκπαίδευση, για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης μας.

Για την Κρήτη του παρόντος και του μέλλοντός μας

Πεποίθησή μου είναι πως αξίζει να αγωνιστούμε για όλα τα παραπάνω. Την επιτυχή έκβαση αυτών των στόχων και την ανάπτυξη του νησιού, εγγυάται ο Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος με την εμπειρία και τις ηγετικές ικανότητές του γνωρίζει να ενώνει και να επιτυγχάνει τους επιδιωκόμενους στόχους.

Κατέρχομαι ως υποψήφιος σ’ αυτή την αναμέτρηση επειδή πάντα πίστευα και ακολούθησα ως οδηγό στην ζωή μου τον αγώνα, τον ανήφορο, τα έργα και όχι τα ωραία λόγια. Πάντα πίστευα στη σκληρή δουλειά, στη συνεχή προσπάθεια, στον έντιμο αγώνα. Πάντα πίστευα στον ενεργό πολίτη. Μόνον έτσι θα κατορθώσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος, να πετύχουμε. Με έργα λοιπόν και όχι με λόγια, εξ’ άλλου έμπρακτα ως τώρα, με το έργο μου, έχω αποδείξει την αγάπη μου για το Λασίθι.

Βαθιά μου πεποίθηση είναι ό,τι οι άνθρωποι, τα πρόσωπα δίνουν αξία στους θεσμούς και όχι οι θεσμοί στα πρόσωπα και πως το παρελθόν του κάθε υποψηφίου είναι το ασφαλέστερο εχέγγυο για το μέλλον.

Ζητώ ταπεινά την ψήφο σας για να δυναμώσω τη φωνή σας, υποσχόμενος ότι θα την τιμήσω στο ακέραιο.

Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκε ( 1962 ) στο χωριό Καραβάδoς Ηρακλείου. Η καταγωγή των γονέων του είναι από το Οροπέδιο Λασιθίου. Εισήχθη (1ος) στη Ναυτική Ακαδημία Ηρακλείου από την οποία αποφοίτησε το 1982 και στη συνέχεια ταξίδεψε ως ανθυποπλοίαρχος σε ποντοπόρα πλοία (1982-1985).

Δάσκαλος, πτυχιούχος Ακαδημίας Ηρακλείου (1987), Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2004) & του Διδασκαλείου του Πανεπιστημίου Κρήτης (2006).

Διδάκτορας με άριστα της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2012).

Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης νομού Λασιθίου (2017-2022).

Υπηρετεί ως Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Ελούντας.

Επί 23 περίπου έτη (1988-2011) υπηρέτησε ως πρόεδρος, με έντονη δράση και προσφορά, σε διάφορα πολιτιστικά και συνδικαλιστικά σωματεία καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Ιστορία και στη διδακτική της και στην ιστορία της εκπαίδευσης στον ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε αρκετά επιστημονικά συνέδρια. Οι ιστορικές του έρευνες έχουν αποτυπωθεί σε εννέα (9), μέχρι σήμερα, βιβλία. Επίσης έχει συγγράψει 156 εργασίες που έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά της Κρήτης. Aρκετές απ’ αυτές αφορούν την περιοχή της Ιεράπετρας.

Έχει τιμηθεί: με το βραβείο « τιμής και ευγνωμοσύνης 2022 » της Ιστορικής-Λαογραφικής Εταιρείας Λασιθίου « Αμάλθεια », για « τη συμβολή του στην ιστορία της Κρήτης και ιδιαίτερα του νομού Λασιθίου », από τον Προοδευτικό Σύλλογο Ελούντας για την « πολύτιμη και ανεκτίμητη προσφορά του προς τον τόπο » και από το Δήμο Αρκαλοχωρίου ως κοινοτάρχης Καραβάδου.

Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Λουκάκη από την Ελούντα και έχουν δυο παιδιά τον Κωνσταντίνο και την Ελένη. Από το 1998 ζει μόνιμα στην Ελούντα.