Περιφερειακές Εκλογές 2023 – «Η Κρήτη μας Αλλιώς» με τον Σπύρο Δανέλλη στον Ηχώ 99,8

11:41 π.μ. - Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023
11:08 π.μ. - Δευ, 28/41/2023
Image: Περιφερειακές Εκλογές 2023 – «Η Κρήτη μας Αλλιώς» με τον Σπύρο Δανέλλη στον Ηχώ 99,8

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης μιλά στον Ηχώ 99,8 για ΒΟΑΚ, περιβάλλον, αγροτικά, τουρισμό

Ο επικεφαλής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης της  νέας αυτοδιοικητικής παράταξης «Η Κρήτη μας αλλιώς» κ. Σπύρος Δανέλλης φιλοξενήθηκε σήμερα στον Ηχώ 99,8 σε μια συνέντευξη όπου ανέλυσε θέσεις και απόψεις με  αφορμή τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. (Ο κ. Δανέλλης έχει διατελέσει βουλευτής Ηρακλείου, Δήμαρχος Χερσονήσου, ευρωβουλευτής).

Καταρχάς τοποθετήθηκε για το πως βλέπει τη στήριξη των υποψήφιων από  κόμματα σημειώνοντας ότι καθένας υποψήφιος μπορεί  να έχει  την κομματική του ταυτότητα. Από εκεί και πέρα κάθε παράταξη μπορεί να  έχει τη στήριξη από κάποιο κόμμα δεν θα πρέπει όμως να έχει τη χειραγώγηση ή τον έλεγχο από το κόμμα. Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι συγκεκριμένος και θα πρέπει να διατυπώνει τη δική της άποψη, τόνισε.  

Αναφορικά με το όραμά τους είπε ότι τους απασχολούν  βασικά έργα υποδομής όπως το οδικό δίκτυο υποστηρίζοντας πως, ως Κρήτη είμαστε πίσω σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας  ενώ έχουμε μεγάλες ανάγκες. Πρέπει επίσης να δούμε θέματα που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη, την ενέργεια, τον  τουρισμό και τη  χωροθέτηση τουριστικών επενδύσεων, τη διαχείριση υδάτινου δυναμικού κ.α. Για εμάς ανάπτυξη σημαίνει έργα και παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν  στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.  Η ευμάρεια είναι το ζητούμενο, όχι η συσσώρευση πόρων.  Το θέμα λοιπόν είναι όχι μόνο η διεκδίκηση πόρων εθνικών ή ευρωπαϊκών αλλά και το πού  πηγαίνουν οι πόροι και  πώς αξιοποιούνται. Θεωρούμε ότι σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης  θα πρέπει να δοκιμαστεί μια άλλη λογική, ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης του νησιού, ανέφερε.  

Ειδικότερα ο κ. Δανέλλης ανέπτυξε τις θέσεις τους για, τον ΒΟΑΚ με ιδιαίτερη αναφορά στον νομό Λασιθίου.  Το  αεροδρόμιο Καστελλίου που όπως είπε  πρέπει να προχωρήσει και να γίνουν τα έργα οδικής σύνδεσης με όλο το νησί υποστηρίζοντας ωστόσο ότι θέση του  εξ αρχής ήταν ότι έπρεπε να εκσυγχρονιστεί το υπάρχον στην Νέα Αλικαρνασσό.  Για το  ενεργειακό είπε ότι είναι υπερ των ΑΠΕ αλλά με κατάλληλο σχεδιασμό και σωστή χωροθέτηση και στο πλαίσιο αυτό λένε ναι και στη δημιουργία θαλάσσιου αιολικού πάρκου. Πέρα από τη χωροθέτηση όμως πρέπει να εξεταστούν θέματα όπως εάν μπορεί να σηκώσει μια περιοχή μια τέτοια επένδυση, με ποιο δίκτυο μεταφοράς ενεργείας μπορεί να εξυπηρετηθεί μια τέτοια επένδυση και που αποθηκεύεται η ενέργεια που παράγεται. Έκανε αναφορά στις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες, για να σταθεί στη συνέχεια στην ανάπτυξη και στήριξης της αγροτικής παραγωγής και τη σύνδεση με τον τουρισμό.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο και τη σύνθεσή του λέγοντας ότι την 1η Σεπτέμβρη θα ανακοινώσουν  όλα τα ονόματα των υποψηφίων.  Αλλά  και στις εσωτερικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη