Περιφερειακοί σύμβουλοι ζητούν ενημέρωση για έργα που δεν προχωρούν στο Λασίθι

10:54 π.μ. - Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020
10:02 π.μ. - Τετ, 12/54/2020
Image: Περιφερειακοί σύμβουλοι ζητούν ενημέρωση για έργα που δεν προχωρούν στο Λασίθι

Η ερώτηση που κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νεκτάριος Παπαβασιλείου και Κωνσταντίνος Ξενικάκης

Αγαπητοί,

Είναι κοινά αποδεκτό και ειδικότερα, για όλους εμάς που έχουμε επιλέξει να κατοικούμε στα γεωγραφικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, ότι ο Νομός Λασιθίου, αρκετά έτη τώρα, βρίσκεται να ακολουθεί στην αναπτυξιακή πορεία του Νησιού μας τους υπολοίπους Νομούς της Κρήτης και αυτό παρά τη σημαντική-θετική συμβολή του στη διαμόρφωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Χώρας τόσο μέσω της εξαιρετικής παραγωγής σε επίπεδο πρωτογενούς τομέα, όσο και μέσω του τουριστικού προϊόντος.

Στο πλαίσιο αυτό, αρκετά σημαντικά έργα χρησιμότητας για τις τοπικές κοινωνίες της ανατολικής Κρήτης έχουν ακολουθήσει μία πορεία που συνάδει με αυτό το συσσωρευτικό αναπτυξιακό έλλειμμα της περιοχής μας. Συγκεκριμένα,

Ε ρ ω το ύ μ ε για τις,

κατασκευή λιμνοδεξαμενής Ζου, Δήμου Σητείας

κατασκευή φράγματος Λιθινών, Δήμου Σητείας

κατασκευή λιμνοδεξαμενής Χοχλακών, Παλαικάστρου Δήμου Σητείας

και αιτούμεθα να μας πληροφορήσετε για:

Τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα και αφορούν στην κατασκευή των παραπάνω έργων.

Τους λόγους στασιμότητας των παραπάνω έργων.

Χαρακτηριστικά και ενδεικτικά, αναφέρουμε την εικοσιπενταετή και πλέον αναλγησία και ολιγωρία όλων των παραγόντων, σε ότι αφορά τη λιμνοδεξαμενή Ζου. Για ένα έργο που στο πλαίσιο της χρησιμότητας και αναγκαιότητάς του έχουν δαπανηθεί εξαιρετικά, σημαντικά ποσά. Γιατί;

Ενώ πρόσφατα, αναγνώσαμε στον Τοπικό Τύπο, ότι προτείνεται, τα υλικά που θα προκύψουν από την κυτοποίηση των ποταμών "Παντέλη" και "Σκλαβεδιάκου", ύστερα από διαλογή, να χρησιμοποιηθούν για την αναπλήρωση της παραλιακής ζώνης.

Τις ενέργειες που γίνονται, έχουν προβλεφθεί και έχουν προγραμ-ματιστεί να λάβουν χώρα σε άμεσο χρόνο, ώστε να επισπευτεί η ολοκλήρωση των παραπάνω έργων.

To χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση και λειτουργία των παραπάνω έργων.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Λασιθίου,

Παπαβασιλείου Νεκτάριος

Ξενικάκης Κωνσταντίνος