Περιμένοντας τον αγωγό της Σαρακίνας για να «φτιάξει» το νερό της Ιεράπετρας

10:17 π.μ. - Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
10:10 π.μ. - Δευ, 14/17/2019
Image: Περιμένοντας τον αγωγό της Σαρακίνας για να «φτιάξει» το νερό της Ιεράπετρας

Μέσα στο 2019 η εγκατάσταση του εργολάβου δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος Π. Μαστοράκης

Διακοπή στο δίκτυο ύδρευσης στις  περιοχές Μύρτος, Νέο Μύρτος, Ξηρόκαμπος, Γρα Λυγιά και η περιοχή γύρω από το κλειστό γυμναστήριο (Μάρκος Φωνιαδάκης) Ιεράπετρας υπάρχει σήμερα Δευτέρα 14-10 σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ύδρευσης Άρδευσης Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας. η διακοπή στο δίκτυο κρίθηκε αναγκαία λόγω σπασίματος του κεντρικού δικτύου της Σαρακίνας. Η υδροδότηση θα  επανέλθει μέχρι το μεσημέρι, αναφέρει ο αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Μαστοράκης. Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 σημειώνει πως όσοι έχουν ντεπόζιτα πιθανόν να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα σε κάθε περίπτωση όμως ζήτησε την κατανόηση των καταναλωτών
 
Πρόσθεσε στη συνέχεια πως ο Δήμος στοχεύει στην υλοποίηση έργων και την εκπόνηση μελετών έτσι ώστε να αξιοποιηθεί  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το καλής ποιότητας νερό των πηγών της Σαρακίνας και να διοχετεύεται στο υδραγωγείο της Ιεράπετρας. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει τμηματική αντικατάσταση του αγωγού που έρχεται  από τη Σαρακίνα. Η πρώτη φάση αφορά  αγωγό 6 χιλιομέτρων, ένα έργο που έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται μέσα στο 2019 η εγκατάσταση του εργολάβου. Σε εξέλιξη είναι μελέτη για το τμήμα Σαρακίνα – Μύρτος ενώ η τρίτη φάση προβλέπει το τμήμα από Σωπάτες έως  το υδραγωγείο.
 
Ο κ. αντιδήμαρχος αναφέρει στη συνέχεια ότι ως υπηρεσία καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε άμεσα να γίνεται η αποκατάσταση των ζημιών που προκύπτουν στο υφιστάμενο δίκτυο το οποίο σε πολλά σημεία του είναι πεπαλαιωμένο με συνέπεια τα σπασίματα να είναι συνεχή. Επιπλέον σταδιακά και τμηματικά γίνεται αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης σε επίπεδο δήμο και με συντονισμένες προσπάθειες γίνονται ενέργειες ώστε να μειώνονται οι απώλειες νερού.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μαστοράκη: