Περιοδεία ΚΚΕ στο παράρτημα ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στον Άγιο Νικόλαο

10:07 π.μ. - Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024
10:01 π.μ. - Τετ, 17/07/2024
Image: Περιοδεία ΚΚΕ στο παράρτημα ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στον Άγιο Νικόλαο

Το κλιμάκιο συζήτησε με εργαζομένους της δομής και εκπροσώπους του Συλλόγου οικογένειας του παραρτήματος

Κλιμάκιο της Κ.Ο Λασιθίου του ΚΚΕ με επικεφαλή τον Μανώλη Συντυχάκη μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και Βουλευτή του ΚΚΕ και τον Μπανάκο Γιώργο μέλος της Τ.Ε Λασιθίου του ΚΚΕ, επισκέφθηκε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου τον χώρο του παραρτήματος του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στον Άγιο Νικόλαο. Το κλιμάκιο συζήτησε με εργαζομένους της δομής και εκπροσώπους του Συλλόγου οικογένειας του παραρτήματος.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης αναδείχτηκαν οι πολύ σοβαρές συνέπειες του νομοσχεδίου που προβλέπει την συγχώνευση όλων των δομών γύρω από την απεξάρτηση. Το οποίο προβλέπει στην ουσία το κλείσιμο της δομής του ΚΕΘΕΑ. Με τις συνέπειες να είναι τεράστιες στην κοινωνία όσον αφορά την πρόσληψη, την αποθεραπεία των εξαρτημένων ατόμων μέσω στεγνών προγραμμάτων και την στήριξη συνολικά της οικογένειας των εξαρτημένων ατόμων. Οι εργαζόμενοι και ο σύλλογος οικογένειας εξέφρασαν την αντίθεση στο επικείμενο νομοσχέδιο, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, αξιοποιώντας πολύμορφες δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλης της κοινωνίας.

Ο Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε ότι κριτήριο αυτής της εξέλιξης δεν είναι ούτε η ανάπτυξη της πρόσληψης , ούτε η θεραπεία, ούτε η ουσιαστική κοινωνική επανένταξη. Η εξέλιξη αυτή εκπορεύεται αποκλειστικά από την πολιτική «κόστος - όφελος» και είναι κομμάτι της «αντιναρκωτικής» πολιτικής της ΕΕ, την οποία έχουν πιστά υπηρετήσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις στη χώρα μας, βάζοντας η καθεμία το λιθαράκι της στην υποστελέχωση και στην υποχρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης και των Θεραπευτικών Προγραμμάτων.

Σημείωσε παράλληλα ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουμε σταθερό μέτωπο απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά, στις εξαρτήσεις και στον τρόπο ζωής που συμβολίζουν. Μέτωπο ιδεολογικό - πολιτικό - επιστημονικό. Δεν αντιμετωπίζουμε το ζήτημα των εξαρτήσεων «φοβικά», αλλά η σταθερή μας θέση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά εδράζεται πρώτα και κύρια στον ίδιο τον χαρακτήρα της κοινωνίας για την οποία εμείς παλεύουμε, μια κοινωνία όπου ο άνθρωπος και οι ανάγκες του έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην οικονομική της βάση, όσο και σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής. Η ανάλυσή μας για τις εξαρτήσεις έχει ως επίκεντρο την ίδια τη θέση του ανθρώπου στο κέντρο της κοινωνικής ζωής ως παραγωγού του κοινωνικού πλούτου, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχει ο παραγωγός του κοινωνικά παραγόμενου προϊόντος στον έλεγχο και την οργάνωση της οικονομικής και της πολιτικής ζωής μέσα από την ενεργή συμμετοχή του.

Στην συνέχεια τόνισε ότι η θεώρηση του ΚΚΕ εδράζεται στην ενιαία αντίληψη που πρέπει να διαπερνά όλα τα στάδια της απεμπλοκής από τα ναρκωτικά. Κεντρικός πυρήνας αυτής της ενιαίας αντίληψης είναι οι παράγοντες που επιδρούν στη ζωή του ανθρώπου ως κοινωνικού όντος. Η έρευνα και η πρόληψη πρέπει να αλληλοτροφοδοτούνται και να υπηρετούν τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη. Η ίδια η θεραπεία και η εξελικτική της πορεία, ανάλογα και με τις αλλαγές στο φαινόμενο, πρέπει αντίστοιχα να τροφοδοτεί την πρόληψη, ανάλογα με την ίδια τη δυναμική που διαμορφώνεται σε ομάδες του πληθυσμού.

Τέλος ανέφερε ότι για την αντιμετώπιση του φαινομένου στη χώρα μας σήμερα, απαιτείται μια κεντρικά σχεδιασμένη αντιναρκωτική πολιτική με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, δημόσια και δωρεάν, με όλο το επαρκές επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό να στελεχώνει όλα τα προγράμματα πρόληψης και θεραπείας. Είμαστε αντίθετοι με κάθε εμπλοκή ιδιωτών και ΜΚΟ σε πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη και έρευνα.