Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο νοσοκομείο και τον Δήμο Σητείας

11:03 π.μ. - Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
11:04 π.μ. - Τρί, 23/03/2024
Image: Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο νοσοκομείο και τον Δήμο Σητείας

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο νοσοκομείο Σητείας και στο Δήμο Σητείας με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, υποψήφιο ευρωβουλευτή και γραμματέα της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε χθες (Δευτέρα 22/4) στην Σητεία με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέα της ΕΠ Κρήτης και υποψήφιο ευρωβουλευτή. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Συμεωνίδης Σίμος, γραμματέας της ΤΕ Λασιθίου του ΚΚΕ, μέλος της ΕΠ Κρήτης και δημοτικός σύμβουλος Σητείας με τη Λαϊκή Συσπείρωση και η Αγγελάκη Μαρία αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σητείας και στέλεχος του ΚΚΕ.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σητείας όπου στα πλαίσια της περιοδείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων. Τα μέλη του ΔΣ ευχαρίστησαν για την διαχρονική και συνεπή στήριξη του Κόμματος στην ανάδειξη των προβλημάτων του νοσοκομείου Σητείας αλλά και στη στήριξη των αγώνων που αναπτύχθηκαν για να μην γίνει η υγεία εμπόρευμα. Ο  Σ. Βασιλειάδης ανέδειξε πως η δημόσια Υγεία στο Λασίθι, όπως και σε όλη την Ελλάδα, πλησιάζει στην πλήρη κατάρρευση με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής της ΕΕ που υπηρετεί την εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της υγείας, στρατηγική που την στηρίζουν και τα κόμματα της “αντιπολιτευόμενης” συμπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑΡ και ΕΛ.ΛΥΣΗ. Η κατάσταση στη Σητεία είναι τραγική καθώς στο νοσοκομείο δεν λειτουργεί στην ουσία η παιδιατρική και η παθολογική καθώς δεν μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες την ίδια ώρα που η κυβέρνηση-7η ΥΠΕ και διοικήσεις των νοσοκομείων επιδιώκουν με μπαλώματα και «εντέλλεσθε» να κλείσουν τις τεράστιες τρύπες που η πολιτική τους έχει δημιουργήσει, δημιουργώντας όμως άλλα τεράστια και επικίνδυνα κενά. 

hxonews

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος σημείωσε επίσης ότι οι παλλαϊκές κινητοποιήσεις όλου του προηγούμενου χρόνου, σε όλες τις πόλεις του νομού και σε ολόκληρη την Κρήτη, δείχνουν ότι ο λαός του Λασιθίου δεν ξεγελιέται με τις κενές περιεχομένου κυβερνητικές υποσχέσεις. Ξέρει ότι η υποχρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας και των νοσοκομείων, οι εξαθλιωμένοι μισθολογικά υγειονομικοί και οι τραγικές συνθήκες εργασίας δεν οδηγούν σε προσλήψεις, αλλά σε ανακύκλωση των ήδη εργαζομένων και σε νέα κύματα παραιτήσεων, γεγονός που οξύνει τα αυταρχικά «εντέλλεσθε» της διοίκησης των Νοσοκομείων. Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να διαμορφώσουν με βάση την πείρα τους κριτήριο ψήφους μπροστά στις Ευρωεκλογές απορρίπτοντας τα κόμματα εκείνα που συμφωνούν με την πολιτική παράδοσης της υγείας στους ιδιώτες για να αυγατίσουν τα κέρδη τους στην πλάτη του λαού και να ενισχύσουν το ΚΚΕ που διαθέτει όλες του τις δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, μαχητική οργάνωση της λαϊκής πλειοψηφίας που μπορεί να βάλλει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ

Στη συνέχεια το κλιμάκιο περιόδευσε στους εργαζόμενους του Δήμου Σητείας όπου συμμετείχαν και οι Αναγνωστάκης Γιάννης και Μουτάκης Λεωνίδας, δημοτικοί  σύμβουλοι Σητείας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Την συζήτηση απασχόλησαν τα ζητήματα της υποστελέχωσης, των καθηλωμένων μισθών, η επαναφορά του 13ου-14ου μισθού, συνέπειες αυτής της πολιτικής που τις βιώνουν μαζί με τους εργαζόμενους και οι δημότες. Αυτή η πολιτική που ιεραρχεί τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των αναγκών των πολλών, πολιτική που συνδιαμορφώνεται στην ΕΕ με τα κόμματα που τη στηρίζουν και ασκείται από την δημοτική αρχή είναι αδιέξοδη για τα λαϊκά συμφέροντα. 

Το 90% της εθνικής νομοθεσίας προέρχεται από την ΕΕ ενώ η ταύτιση των ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ,ΝΕΑΡ στις ψηφοφορίες στο ευρωκοινοβούλιο ξεπερνά το 70%. Μονάχα το ΚΚΕ διαφοροποιήθηκε σε ψηφοφορίες καταψηφίζοντας για τα «λόμπι», την ΚΑΠ, την λογική κόστους οφέλους στα ζητήματα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο κ.α. Αυτή η λογική που τα παίρνει από τους πολλούς για να τα δίνει στους λίγους είναι που σχεδιάζει τον πανάκριβο ΒΟΑΚ στην κατασκευή και τη χρήση του να μην φτάνει καν στη Σητείας ή πριμοδοτεί την λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη που η Σητείας είναι στο μάτι του κυκλώνα και περιλαμβάνει από τη μία χρηματοδοτήσεις και διευκολύνσεις στις επενδύσεις ΑΠΕ για τα κέρδη των λίγων και πανάκριβη ενέργεια για το λαό με καταστροφικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον.

Ο Σ.Βασιλειάδης επεσήμανε πως οι κάτοικοι της Σητείας έχουν πάρει ήδη μία πρώτη γεύση από το τι σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ στη Σητεία μετά και τα αυξημένα ποσοστά στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση του λαού της Σητείας, αποκαλύπτουν, ασκούν αντιπολίτευση από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Αποδεικνύεται δηλαδή πως η ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη επιστρέφει στο λαό και κατατίθεται στους αγώνες.