Περιοδεία του ΚΚΕ στο εργαστάσιο του ΑΗΣ Αθερινόλακκου και στο Ξενοδοχείο ''Robinson''

2:18 μ.μ. - Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021
02:06 μ.μ. - Τετ, 09/18/2021
Image: Περιοδεία του ΚΚΕ στο εργαστάσιο του ΑΗΣ Αθερινόλακκου και στο Ξενοδοχείο ''Robinson''

Περιοδεία κλιμακίου της ΚΟ Λασιθίου ενόψει της Γενικής Απεργίας στις 10 Ιούνη

Κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Λασιθίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κοκοσάλη Αντρέα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης, περιόδευσε στο εργοστάσιο του ΑΗΣ Αθερινόλακκου της ΔΕΗ και στο ξενοδοχείο Robinson με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου εκτρώματος της κυβέρνησης της ΝΔ και ενόψει της Γενικής Απεργίας στις 10 Ιούνη.

Το κλιμάκιο μετέφερε το αγωνιστικό μήνυμα του ΚΚΕ «σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε» και κάλεσε τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τα σωματεία τους, να απορρίψουν συνολικά το αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης και να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Λασίθι.

Το στέλεχος του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το «πολεμικό ανακοινωθέν» της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στους εργαζόμενους δεν παίρνει διορθώσεις αλλά πρέπει να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Όσο χρόνο κι αν ξοδέψουν τα στελέχη της κυβέρνησης, οι άνθρωποι του κεφαλαίου, οι μηχανισμοί και τα παπαγαλάκια τους, για να διαφημίσουν το νομοσχέδιο, η σκληρή αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί: Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν περισσότερο, θα πληρώνονται λιγότερο, θα εξαφανίζεται ο ποιοτικός ελεύθερος χρόνος, θα γίνονται όμηροι της μεγαλοεργοδοσίας, θα έρχονται αντιμέτωποι με νέα εμπόδια για να διεκδικήσουν συλλογικά και οργανωμένα καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής.

Το κλιμάκιο μετέφερε το κάλεσμα του ΚΚΕ, η δύναμη κάθε εργαζόμενου είναι στην οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα. Κανένας μόνος του – Καμία μόνη της!

Η οργάνωση στα σωματεία, η συμμετοχή στις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες τους, η συμμετοχή στους συλλόγους σπουδαστών της μαθητείας και της κατάρτισης, στους φοιτητικούς συλλόγους, είναι τα όπλα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Απέναντι στον πόλεμο, που κήρυξε η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο στην εργατική τάξη, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Όλοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, περισσότερη ζωή.

Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής! Η ζωή που μας αξίζει, προϋποθέτει οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν με τον κόπο τους. Η επιστημονική γνώση, η ανάπτυξη της τεχνολογίας, των ψηφιακών μέσων να αξιοποιείται για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου κι όχι για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Είναι ώρα οι εργαζόμενοι να αξιοποιήσουν τα δικά τους “όπλα” στην επίθεση του κεφαλαίου! Μεγάλος αγωνιστικός σταθμός είναι η απεργία στις 10 του Ιούνη και οι συγκεντρώσεις στην Μαρίνα Αγίου Νικολάου στις 10:30, στην Κεντρική Πλατεία της Ιεράπετρας στις 10:30 και στην Κεντρική Πλατεία Σητείας στις 11:30.