Πέταξαν και φέτος τα αερόστατα στον ουρανό του Οροπεδίου!

3:39 μ.μ. - Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023
03:06 μ.μ. - Σάβ, 17/39/2023
Image: Πέταξαν και φέτος τα αερόστατα στον ουρανό του Οροπεδίου!

Τέσσερα συνολικά αερόστατα που πετούν στην περιοχή καθημερινά

Σαν πολύχρωμα σύννεφα πάνω από τον ουρανό του Οροπεδίου Λασιθίου με θέα τα Λασιθιώτικα όρη, ξεκίνησαν και φέτος να πετούν τα αερόστατα, που προσφέρουν ένα υπέροχο θέαμα, τόσο για όσους τολμούν να δουν από ψηλά τον κάμπο του Οροπεδίου, όσο και εκείνους που παρακολουθούν την πορεία τους στον αέρα από την ασφάλεια του εδάφους.

Μετά από μια πρώτη πετυχημένη χρονιά πέρυσι, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Στεφανάκης, «τα αερόστατα και φέτος ήδη έχουν αρχίσει να “χρωματίζουν” τον ουρανό, με τους λάτρεις των αερόστατων να έχουν ήδη κάνει τις πρώτες τους πτήσεις και πολλούς ακόμη να έχουν από νωρίς εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, να ζήσουν από κοντά αυτή τη μοναδική εμπειρία το επόμενο διάστημα». Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη κατά την περσινή χρονιά, οι πτήσεις με τα τρία αερόστατα που ξεκίνησαν τον Ιούνιο και σταμάτησαν τον Σεπτέμβριο πλησίασαν τις εκατό, ενώ σε αυτές απόλαυσαν την μοναδική εμπειρία 356 επιβάτες.

«Είναι κάτι ξεχωριστό αυτό που βιώνουν όχι μόνο οι ξένοι επισκέπτες αλλά και οι Κρητικοί, που ομολογώ ότι σε μεγάλο βαθμό τολμούν να απολαύσουν αυτή την εμπειρία. Το ίδιο ενθουσιασμένοι, βλέποντας τα πολύχρωμα αερόστατα στον ουρανό, νιώθουν και οι κάτοικοι του Οροπεδίου που συχνά συμμετέχουν ενεργά και βοηθούν ακόμη και στη διαδικασία που προηγείται ή που ακολουθεί της πτήσης» επισήμανε ο κ. Στεφανάκης, προσθέτοντας ότι «αυτό που κάνει ξεχωριστές αυτές τις πτήσεις και καθιστά ιδανικό μέρος την περιοχή μας, είναι το μικροκλίμα που βοηθάει σημαντικά, λόγω των ρευμάτων του αέρα που συνδέονται άμεσα και με το υψόμετρο».

Η πρόβλεψη για φέτος πάντως σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, είναι ότι οι πτήσεις που ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου φέτος, θα είναι περισσότερες , όπως περισσότεροι θα είναι και οι επιβάτες των πτήσεων με τα τέσσερα συνολικά αερόστατα που πετούν στην περιοχή καθημερινά, είτε πολύ νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα.

Σε ό,τι αφορά πάντως τη στόχευση, μέσω των αερόστατων να διευρυνθεί το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή, ανέφερε πως «στην πράξη από την πρώτη κιόλας χρονιά που τα αερόστατα πέταξαν, φάνηκε ότι μια τέτοια δυνατότητα, “κεντρίζει” το ενδιαφέρον, ανθρώπων που έχουν αδυναμία στις πτήσεις με αερόστατο και συχνά εξαρτούν την επιλογή του τόπου διακοπών τους, από αυτή τη δυνατότητα». Επισήμανε δε, πως «πρόκειται για ανθρώπους που πιθανόν δεν θα επέλεγαν ένα ταξίδι στην περιοχή μας, αν δεν είχαν αυτή την ευκαιρία. Αθροιστικά λοιπόν, πέρα από την εντυπωσιακή εικόνα που χαρίζουν, ενισχύουν και με τον τρόπο αυτό το τουριστικό προϊόν του τόπου μας» είπε ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, ο οποίος πάντως δεν παρέλειψε να αναφέρει τη σύνδεση που έχει αυτή η δραστηριότητα των επισκεπτών και με τα τοπικά προϊόντα, τα οποία δοκιμάζουν αλλά και προμηθεύονται πριν αναχωρήσουν οι επισκέπτες, αφού πρώτα έχουν δει από ψηλά τις εκτάσεις στις οποίες καλλιεργούνται .

Επιπλέον ο κ. Στεφανάκης έκανε γνωστό ότι στα τέλη του καλοκαιριού στην περιοχή θα πραγματοποιηθεί και το πανευρωπαϊκό φεστιβάλ για αερόστατα , που το παρών προβλέπεται να δώσουν αρκετές ομάδες από διάφορες χώρες, «χαρίζοντας μια υπέροχη και μοναδική αίσθηση σε όσους βρεθούν στην περιοχή».