Πέτσας: «'Οχι» σε πρόωρο άνοιγμα του τουρισμού ενόψει Αγίου Πνεύματος

10:34 π.μ. - Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
10:05 π.μ. - Τρί, 26/34/2020
Image: Πέτσας: «'Οχι» σε πρόωρο άνοιγμα του τουρισμού ενόψει Αγίου Πνεύματος

Υπό το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων θα κινηθεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Υπό το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων θα κινηθεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς όπως ξεκαθάρισε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση δεν θα επισπεύσει το άνοιγμα των καταλυμάτων προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς.

Για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για το 6% (σ.σ.: πρότεινε τη μείωση στον υπερεκπτωτικό συντελεστή του 6% στην εστίαση), ενώ για τη μείωση προκαταβολής φόρου, αναμένεται να καθοριστεί το ποσό.

«Ο κ. Τσίπρας ξέχασε να υπολογίσει τις απώλειες που υπάρχουν στα έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές όταν μια οικονομία μπαίνει σε αναστολή, σε καραντίνα. Αντίθετα, ήρθε και έδωσε ένα σωρό χρήματα από το πουθενά, χωρίς να λέει από αυτά τα χρήματα μπορούν να διοχετευτούν στην ελληνική οικονομία χωρίς περιπέτειες. Με τις προτάσεις που έκανε, ιδίως στα εργασιακά, οδηγεί την οικονομια σε λουκέτα και στην ανεργία», είπε ο κ. Πέτσας κάνοντας κριτική στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι 2», που παρουσίασε την Δευτέρα στο Ζάππειο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο τουρισμός έχει ιδιαίτερο εργασιακό καθεστώς. Το βασικό ζητούμενο μέχρι το τέλος του μήνα είναι να πειστούν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων και καφέ, εστιατορίων κτλ. να ανοίξουν. Είναι προς το συμφέρον τους» είπε ο κ. Πέτσας κι εξέφρασε την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι «δεν θα είναι χαμένη η χρονιά».

«Οχι, δεν θα το κάνουμε», ξεκαθάρισε αναφορικά με το ενδεχόμενο να παραδοθεί η χώρα στον εσωτερικό τουρισμό ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί η κυβέρνηση να διαταραχθεί ξαφνικά η κανονικότητα που διαφαίνεται να επανέρχεται, με τα μειωμένα κρούσματα του κορωνοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επόμενη μέρα για τις επιχειρήσεις, την ανεργία και τις μειώσεις μισθών όπως και στην υπόθεση του Έβρου.

dikaiologitika.gr