Πιλοτικά η ελεγχόμενη στάθμευση στην Ιεράπετρα - Ποιοι δρόμοι περιλαμβάνονται

1:13 μ.μ. - Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
01:02 μ.μ. - Πέμ, 22/13/2018
Image: Πιλοτικά η ελεγχόμενη στάθμευση στην Ιεράπετρα - Ποιοι δρόμοι περιλαμβάνονται

Θα ισχύσει για το κέντρο της πόλης μέχρι το τέλος του 2018

Στην εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης προχωρά ο δήμος Ιεράπετρας με πιλοτική εφαρμογή μέχρι τέλος του 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μάνος Λουτσέτης η  ελεγχόμενη στάθμευση επί πληρωμή σε αυτό το στάδιο εφαρμογής περιλαμβάνει τις οδούς:
 
Λασθένους από πλατεία Πλαστήρα – Ε. Βενιζέλου
 
Μ. Μεταξάκη αριστερά και δεξιά εως οδό  Ζουράρη (cosmos sport)
 
Κοθρή από Γιαννακού – παραλιακό γυμναστήριο
 
Ομηρίας στη δεξιά πλευρά
 
Γιαννακού από 2ο Δημοτικό σχολείο   – πλατεία Ε. Βενιζέλου
 
Γιαννακού από πλατεία Ε. Βενιζέλου – Κοθρή
 
Κόρακα από Ε. Βενιζέλου μέχρι Ν. Φωκά
 
Συνολικά προβλέπονται 86 θέσεις στις οποίες δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις που προβλέπονται  για ΑμεΑ, μοτοποδήλατα, χώροι φορτοεκφόρτωσης και οι χώροι που προβλέπονται από τον ΚΟΚ  σε στροφές και διασταυρώσεις. Το κόστος θα αντιστοιχεί σε 0,50 λεπτά / ώρα
 
 
Για τους Μόνιμους Κατοίκους με ελεύθερη στάθμευση κατόπιν προμήθειας σχετικής κάρτας των δικαιούχων
 
Μπαριτάκη από πλ. Πλαστήρα – Λακέρδα
 
Ζουράρη από Μ.Μεταξάκη –Παπάγου
 
Οι οδοί Κούνδουρου και Σφακιανάκη ( παράλληλοι της Κοθρή )
 
Ομηρείας αριστερά
 
Παγωμένου από Δημοκρατίας – Γιαννακού
 
Πλουμίδη από Παγωμένου – Κόρακα
 
Γιαννακού από Παγωμένου -  2ο Δημοτικό
 
Νικηφόρου Φωκά από πάρκινγκ - Παγωμένου 
 
Συνολικά προβλέπονται 179 θέσεις.
 
Σημειώνεται ότι αντιστοιχεί μια θέση ανά κατοικία – ιδιοκτησία
 
Για την πρώτη προμήθεια καρτών – ξυστό καθώς επίσης και για πάγιες δαπάνες,  σήμανσης και πληροφοριακές  πινακίδες έχει προβλεφθεί το ποσό των 20.000 ευρώ. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών κρίθηκε χρήσιμο ο  αριθμός  των θέσεων για τους μόνιμους κατοίκους να είναι υπερδιπλάσιος των θέσεων επί πληρωμή.
 
Για το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης ο κ. Γιώργος Προϊστάκης επικεφαλής  δημοτικής παράταξης  σχολίασε στον Ηχώ Fm 99, 8 πως σημαντικό στοιχείο στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος είναι ότι ελήφθη σοβαρά υπόψη στην πρόταση που κατατέθηκε το ζήτημα των μόνιμων κατοίκων και ότι ο αριθμός των θέσεων είναι υπερδιπλάσιος των θέσεων επί πληρωμή. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν προβλήματα που παρουσιάζονται σε άλλες πόλεις που εφαρμόστηκε η ελεγχόμενη στάθμευση όπως στη Θεσσαλονίκη όπου μπορεί να προστατεύθηκαν οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά το κέντρο έπαψε να είναι τόσο προσιτό στους λοιπούς κατοίκους της πόλης και στους επισκέπτες. Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι με την εφαρμογή του μέτρου  θα μπει μια τάξη στο κέντρο της πόλης. Η πιλοτική εφαρμογή θα δείξει εάν θα χρειαστούν άλλες παρεμβάσεις ή διορθώσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ. Μιχάλη Βιαννιτάκη επικεφαλής δημοτικής παράταξης ο οποίος επεσήμανε ότι το μέτρο είναι στη σωστή κατεύθυνση , σημείωσε ότι θα πρέπει οι πολίτες να ενημερωθούν σωστά και σχολίασε ότι ίσως  θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι οι πολίτες να συνηθίσουν στα νέα δεδομένα και να αλλάξουν τις συνήθειές τους.