Πιθανές οι έκτακτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην Ιεράπετρα και σήμερα

12:24 μ.μ. - Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
12:08 μ.μ. - Τετ, 04/24/2021
Image:  Πιθανές οι  έκτακτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην Ιεράπετρα και σήμερα

Στα όριά του το σύστημα πανελλαδικά – Απαιτείται συνετή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών

Δεν αποκλείεται να έχουμε έκτακτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα ή και τις επόμενες ημέρες εξαιτίας του ότι το σύστημα δοκιμάζεται,  όχι μόνο τοπικά αλλά και πανελλαδικά εξαιτίας της υπερφόρτωσης των δικτύων λόγω καιρικών συνθηκών,    αναφέρει σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 ο προϊστάμενος του τμήματος ΔΕΔΔΗΕ Ιεράπετρας κ. Ν. Αγγελάκης.

Πρόσθεσε ότι χθες το μεσημέρι στην πόλη της Ιεράπετρας έγινε μια ολιγόλεπτη διακοπή σε τμήμα των δικτύων με σκοπό να μεταφερθούν φορτία από τον έναν διακόπτη στον άλλο ώστε να «κρατήσει» η πόλη. Έκανε αναφορά και στη διακοπή ρεύματος αργότερα το απόγευμα σε περιοχές της πόλης όπου ο μετασχηματιστής που βρίσκεται κοντά στο Νοσοκομείο δεν άντεξε τα φορτία και αντικαταστάθηκε από άλλον με μεγαλύτερη ισχύ. Γενικότερα παρακολουθείται η καμπύλη της ζήτησης και ανάλογα ενεργούμε, τόνισε.

Αναφορικά με τη φωτιά στο Μύρτος ο κ. προϊστάμενος είπε ότι η φωτιά όντως προκλήθηκε από καλώδιο της ΔΕΗ, εξηγώντας τους λόγους που συνέβη το περιστατικό.

Ο κ. Αγγελάκης ζήτησε την κατανόηση των πολιτών και τη συνετή χρήση συσκευών ηλεκτρικής ενέργειας έτσι ώστε να βοηθήσουμε όλοι προκειμένου  να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να προστατευτεί το σύστημα. Το σύστημα είναι στα όριά του και ίσως την τελευταία στιγμή από τα κέντρα κατανομής φορτίου να δοθούν οδηγίες για διακοπές, ανέφερε.

Ακούστε εδώ αναλυτικά