Πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη- Τσαβούσογλου στα Χανιά

7:11 π.μ. - Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021
07:05 π.μ. - Τετ, 26/11/2021
Image: Πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη- Τσαβούσογλου στα Χανιά

Ο Κυριακός Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι είναι πολύ πιθανό να συναντηθεί με τον Τσαβούσογλου στα Χανιά αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση

Έχοντας απλώσει μονάδες του στόλου της κατά μήκος των ακτών της στην παρούσα φάση, στο πλαίσιο της άσκησης Θαλασσόλυκος, η Άγκυρα ετοιμάζεται να ρίξει και πάλι λάδι στη φωτιά εξαγγέλλοντας συνέχεια στις έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι άλλες πέντε είναι στη δική μας υφαλοκρηπίδα. Παράλληλα οι σεισμικές έρευνες συνεχίζονται. Έχουμε δικαιώματα και συμφέροντα εδώ με βάση το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, δεν χρειάζεται να συμβιβαστούμε» ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή με …χρονοκαθυστέρηση είναι η αλήθεια, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογαν προχώρησε σε νέο παραλήρημα στοχοποιόντας τον Έλληνα πρωθυπουργό για τα όσα είπε στις 18 Μαΐου σε τηλεδιάσκεψη με παιδάκια προσχολικής ηλικίας της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Ο Μητσοτάκης τα θαλάσσωσε και έπεσε στη δίνη του παραληρήματος. Εκείνα είναι τουρκόπουλα, το Pasavik δεν είναι χωριό Πομάκων. Τι θα πει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε αυτή την πολιτική αφομοίωσης και φασισμού της Ελλάδας, τι θα πει για αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;» τόνισε ο Μπαχτελί.

Ο Νίκος Δένδιας από την Ρωσία επεσήμανε τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας. «Εξέφρασα την ανησυχία μου για το γεγονός ότι η Τουρκία αυτοπροβάλλεται ως ο διάδοχος της Οθωμανικής κληρονομιάς, αλλά και ως ο ηγέτης των απανταχού μουσουλμάνων, μία πρακτική που δημιουργεί αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή».

Με δεδομένο πως στις 31 Μαΐου αναμένεται στην Αθήνα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και με τις ελληνικές θέσεις να έχουν ξεκαθαριστεί με τον πλέον εύγλωττο τρόπο από τον Νίκο Δένδια στην Άγκυρα η ελληνική πλευρά εξετάζει τις πιθανότητες και τα οφέλη από μια ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν.

Το απόγευμα της Τρίτης ανακοινώθηκε πως τα Υπουργεία Εθνικής Αμύνης Ελλάδος και Τουρκίας θα πραγματοποιήσουν τον 4ο κύκλο συναντήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, από 26 έως 27 Μαΐου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Κυριακός Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι είναι πολύ πιθανό να συναντηθεί με τον Τσαβούσογλου στα Χανιά αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση.

cretalive.gr