Πλακαντωνάκης: Οι ΤΟΕΒ Λασιθίου ζητούν επιδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης για να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

9:07 π.μ. - Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
09:09 π.μ. - Παρ, 24/07/2021
Image: Πλακαντωνάκης: Οι ΤΟΕΒ Λασιθίου ζητούν επιδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης για να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Καβουσίου - Παχειάς Άμμου Κώστας Πλακαντωνάκης στον Ηχώ 99,8

Με αφορμή τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ Λασιθίου με τον Αντιπεριφερειάαρχη Π.Ε. Λασιθίου, Γιάννη Γουλιδάκη, με βασικό θέμα συζήτησης την υπέρογκη αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Καβουσίου - Παχειάς Άμμου κ. Κώστας Πλακαντωνάκης.

Όπως είπε αυτό που ζητούν είναι να επιδοτηθούν οι Τοπικοί Οργανισμοί από την Περιφέρεια Κρήτης, υπο την εποπτεία της οποίας λειτουργούν, για να μπορέσουν να πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Επίσης να γίνουν οι παρεμβάσεις εκείνες ώστε να γίνουν ρυθμίσεις των παλαιών χρεών των ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ. Να παραχωρηθούν στους ΤΟΕΒ ακίνητα του δημοσίου ώστε μέσω προγράμματος να γίνουν φωτοβολταϊκά πάρκα προκειμένου να επιτευχθεί εξοικονόμηση ρεύματος.

Ο κ. Πλακαντωνάκης τόνισε ότι υπάρχουν ΤΟΕΒ που είναι υγιείς, τακτοποιημένοι οικονομικά, οπότε απολαμβάνουν και έκπτωσης στους λογαριασμούς τους. Υπάρχουν όμως άλλοι που έχουν εκκρεμότητες. Επεσήμανε ακόμα ότι οι ΤΟΕΒ της Κρήτης οφείλουν στη ΔΕΗ περίπου 800.000 ευρώ ενώ άλλες περιφέρειες όπως η Πελοπόννησος γύρω στα 14 εκατομ. Ευρώ ενώ συνολικά οι ΤΟΕΒ της χώρας οφείλουν 50 εκατομ. ευρώ. Ίσως λοιπόν όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να ληφθούν υπόψη στις όποιες αποφάσεις ληφθούν. Και είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα διότι τα κόστη από τη ρήτρα αναπροσαρμογής είναι πολύ μεγάλα και υπάρχει κίνδυνος για πολλούς ΤΟΕΒ να μην μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Δεν αποκλείεται λοιπόν να έχουμε και αυξήσεις στο νερό κάτι που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους παραγωγούς, ανέφερε.