Πλακιωτάκης για την υποβάθμιση των υποκαταστημάτων ΙΚΑ Ιεράπετρας και Σητείας

8:32 π.μ. - Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017
08:11 π.μ. - Τρί, 07/32/2017
Image: Πλακιωτάκης για την υποβάθμιση των υποκαταστημάτων ΙΚΑ Ιεράπετρας και Σητείας

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για το μείζον θέμα της υποβάθμισης των Τοπικών Υποκαταστημάτων ΙΚΑ της Ιεράπετρας και της Σητείας:

«Μολονότι οι αντιδράσεις της Τοπικής Κοινωνίας και οι ιδιαιτερότητες του Νομού Λασιθίου, θα έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπόψη, στην εκπόνηση του τελικού σχεδίου για τις αρμοδιότητες και την οργανωτική δομή των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε σε μία άνευ προηγουμένου απόφαση και δημοσίευσε το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τον ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με την δημοσίευση αυτή, τα τοπικά υποκαταστήματα της Ιεράπετρας και της Σητείας, υποβιβάζονται και μετατρέπονται σε Αποκεντρωμένα Τμήματα Κοινωνικής Ασφάλισης με ιδιαίτερα περιορισμένες αρμοδιότητες.
 
Στις 9 Μαρτίου, κατέθεσα ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για το συγκεκριμένο μείζον θέμα, με αρ. πρωτ.4023/9-3-2017 απευθυνόμενη προς την Υπουργό Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου η οποία μη ανταποκρινόμενη στα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα δεν απάντησε ποτέ. Θα πρέπει να τονισθεί ότι η όλη συμπεριφορά της και η άρνηση της να δώσει απάντηση στο φλέγον θέμα που ταλανίζει  τους πολίτες του Νομού Λασιθίου προσβάλει κατάφορα κυρίως το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
 
Επειδή η εφαρμογή του συγκεκριμένου Σχεδίου του Οργανισμού του ΕΦΚΑ στο νομό Λασιθίου, οδηγεί και υποβάλει με μαθηματική ακρίβεια, τους πολίτες του  Νομού Λασιθίου σε μια άνευ προηγουμένου φυσική αλλά και οικονομική ταλαιπωρία, αφού  θα υποχρεώνονται να μεταβαίνουν σε άλλη περιοχή, για την διεκπεραίωση ασφαλιστικών αλλά και άλλων υποθέσεων τους, θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο σχεδιασμός του Οργανισμού του ΕΦΚΑ για το νομό Λασιθίου ώστε να λειτουργήσουν Τοπικές Διευθύνσεις του     ΕΦΚΑ στις πόλεις της Σητείας και της Ιεράπετρας και Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης στη Νεάπολη.
 
Επειδή εξαιτίας της εφαρμογής του συγκεκριμένου Σχεδίου του Οργανισμού του ΕΦΚΑ στο νομό Λασιθίου, υποβαθμίζεται η Κοινωνική Ασφάλιση των κατοίκων του Νομού Λασιθίου καθώς και οι Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες στο Νομό, πλήττοντας την άμεση και ουσιαστική εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την συνολικότερη περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου μας, που στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλοι μας, εξαιτίας της πολυετούς οικονομικής κρίσης, οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αντιμετωπίζονται με πλήρη αδιαφορία και παντελή έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης από την κυβέρνηση.
 
Επειδή στην τοπική κοινωνία του Νομού Λασιθίου, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια τόσο από τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και από το σύνολο των πολιτών της περιοχής καθώς αισθάνονται ότι απαξιώνονται οι ανάγκες τους στον Τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
 
Καλώ λοιπόν, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αναθεωρήσει τον σχεδιασμό, να προβεί σε επανασχεδιασμό του  Οργανισμού ΕΦΚΑ έτσι ώστε να λειτουργήσουν οι Τοπικές Διευθύνσεις στη Σητεία και στην Ιεράπετρα και το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης της Νεάπολης και να λυθεί το πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες πολίτες του Νομού Λασιθίου. Έστω και στην ύστατη στιγμή ας επικρατήσει η λογική ώστε να δοθεί η δέουσα λύση».