Πλημμύρισε νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη – Πνίγηκε πυροσβέστης στην προσπάθεια απεγκλωβισμού των μαθητών

2:22 μ.μ. - Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021
02:02 μ.μ. - Δευ, 01/22/2021
Image: Πλημμύρισε νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη – Πνίγηκε πυροσβέστης στην προσπάθεια απεγκλωβισμού των μαθητών

Με τον πιο τραγικό τρόπο αναδεικνύονται οι τεράστιες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα ανά την επικράτεια

 Στην Αλεξανδρούπολη όπου επικρατεί σφοδρότατη κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις, πολλές περιοχές πλημμύρισαν. Στην περιοχή «Απαλός», ένα νηπιαγωγείο πλημμύρισε με τους πυροσβέστες να σπεύδουν για απεγκλωβισμό των μικρών μαθητών. Το αποτέλεσμα ήταν ένας πυροσβέστης να χάσει τη ζωή του, καθώς το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από τους χειμάρρους.

Σε όλο τον Έβρο επικρατούν ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με τα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας αλλά και των γιγαντιαίων ελλείψεων αντιπλημμυρικών έργων, να ταλαιπωρούν πολλές περιοχές της ακριτικής Ελλάδας. Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος και Απαλός του δήμου Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Σουφλί, όπου τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν δριμύτατα την περιοχή, με πολλά σημεία του Δήμου να έχουν πλημμυρίσει, με την πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις από το πρωί της Δευτέρας για άντληση υδάτων.

hxonews
hxonews

Ο αντιδήμαρχος Σουφλίου, Δημήτρης Δαρούσης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, σημείωσε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη μέσα στην πόλη, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, πιθανόν και επιχειρήσεις, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα κάποια χωριά λόγω πτώσης στύλων της ΔΕΗ, ενώ στην περιοχή αναμένεται η έλευση και κλιμακίου της ΕΜΑΚ, για ενδεχόμενες επιχειρήσεις απεγκλωβισμών».

Παράλληλα ο Δήμος Σουφλίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους οδηγούς που κινούνται στην κεντρική οδό της πόλης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, καθώς έχουν παρατηρηθεί προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της μεγάλης ποσότητας νερού.

Στον Απαλό, το νηπιαγωγείο πλημμύρισε και οι γονείς έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα στο σημείο μετέβησαν και η πυροσβεστική, ο στρατός, η Πολιτική Προστασία και εθελοντές για να απεγκλωβιστούν οι μικροί μαθητές. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού ένα από τα πυροσβεστικά οχήματα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ εντός του βρίσκονταν 3 πυροσβέστες. Τα νερά παρέσυραν το όχημα και ο ένας εκ των τριών επιβαινόντων, ένας 46χρονος πυροσβέστης, δεν κατάφερε να βγει και βρέθηκε νεκρός λίγη ώρα αργότερα στα ρέματα του αεροδρομίου.

thepressproject.gr