Πνίγηκε στη Μεσόγειο με τον έλεγχο του σχολείου ραμμένο στα ρούχα του

5:41 μ.μ. - Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019
05:01 μ.μ. - Παρ, 18/41/2019
Image: Πνίγηκε στη Μεσόγειο με τον έλεγχο του σχολείου ραμμένο στα ρούχα του

Την τραγική ιστορία ενός 14χρονου αγοριού από το Μάλι, που πνίγηκε στη Μεσόγειο, αποκαλύπτει μια ιταλίδα ιατροδικαστής στο βιβλίο της για την προσφυγική κρίση

Το αγόρι είχε γράψει στα ρούχα του τον έλεγχο του σχολείο που είχε πάρει, για να αποδείξει στις αρχές της χώρας που θα έφτανε ότι είναι καλός μαθητής.
 
 
Όπως περιγράφει στο βιβλίο της «Faceless Wrecks, Raffello Cortina Editore», η Ιταλίδα ιατροδικαστής, που έχει κάνει πολλές νεκροψίες σε πρόσφυγες που πνίγηκαν στη Μεσόγειο, το προσφυγόπουλο επέβαινε σε μια βάρκα που στις 18 Απριλίου 2015 αναποδογύρισε με αποτέλεσμα 58 ψυχές να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στα παγωμένα νερά της Μεσογείου. 
 
 «Το αγόρι φορούσε ένα μπουφάν που έμοιαζε με πάπλωμα, ένα γιλέκο, ένα πουκάμισο και ένα τζιν παντελόνι. Δεν είχε μαζί του κανένα έγγραφο που να βεβαιώνει την ταυτότητά του, αλλά μέσα από το μπουφάν του είχε ράψει κάτι πιο πολύτιμο: έναν σχολικό έλεγχο με πολύ καλούς βαθμούς και τα μαθήματα να αναγράφονται στα γαλλικά».
 
Η δημοσιοποίηση της ιστορίας του 14χρονου οδήγησε τον σκιτσογράφο Makkox, στη δημιουργία του παρακάτω σκίτσου για την ιταλική ιστοσελίδα il foglio στις 11 Ιανουαρίου, που δείχνει τον 14χρονο να επιδεικνύει τους βαθμούς του στον βυθό της θάλασσας και κάνει τον γύρω του διαδικτύου.

oo
 
πηγή thepressproject.gr