Ποιες είναι οι επιπτώσεις που έχουν στα παιδιά σας τα φυτοφάρμακα

3:59 μ.μ. - Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019
03:08 μ.μ. - Τετ, 28/59/2019
Image: Ποιες είναι οι επιπτώσεις που έχουν στα παιδιά σας τα φυτοφάρμακα

Οι έφηβοι που προγεννητικά είχαν εκτεθεί σε φυτοφάρμακα παρουσιάζουν τροποποιημένη εγκεφαλική δραστηριότητα σε εργασίες που απαιτούν ικανότητες εκτελεστικού ελέγχου, σύμφωνα με νέα έρευνα

 
Τα οργανοφωσφορικά βρίσκονται ανάμεσα στις πιο συνήθεις χρησιμοποιούμενες τάξεις φυτοφαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις όπου συνδέουν την προγεννητική έκθεση σε αυτά με γνωστικά και συμπεριφορικά προβλήματα στα παιδιά.
 
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences», διεξήχθη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και ξεκίνησε πριν από 20 και πλέον χρόνια.
 
Είναι η πρώτη έρευνα που χρησιμοποίησε απεικονίσεις του εγκεφάλου για να αποκαλύψει το πώς αυτά τα χημικά επιφέρουν αλλαγές στην εγκεφαλική δραστηριότητα και εξέτασε το πώς η έκθεση σε φυτοφάρμακα και άλλες χημικές τοξίνες του περιβάλλοντος επιδρούν στην ανάπτυξη των παιδιών.
 
Προηγούμενες μελέτες είχαν αναδείξει τη σχέση ανάμεσα στην προγεννητική έκθεση σε οργανοφωσφορικά και προβλήματα προσοχής και έκπτωση του IQ.
 
dikaiologitika.gr