Ποινική δίωξη για ζημιά 15εκατ. στο Δημόσιο

7:05 μ.μ. - Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018
07:01 μ.μ. - Τρί, 16/05/2018
Image: Ποινική δίωξη για ζημιά 15εκατ. στο Δημόσιο

Σε 9 πρώην μέλη διοίκησης ΕΟΠΥΥ, ΙΚΑ, ΟΓΑ

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απιστίας άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σε βάρος συνολικά εννέα προσώπων, για ζημιά στο Δημόσιο που αγγίζει τα  15 εκατ. ευρώ και την οποία φέρονται να προκάλεσαν μέλη της διοίκησης του ΕΟΠΠΥ τα οποία επέβαλαν ανώτατο όριο δαπάνης σε συγκεκριμένα ιατρικά υλικά (οστομικά).
 
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και πρώην μέλη του Δ.Σ του ΕΟΠΠΥ, πρώην μέλη της διοίκησης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ καθώς και ειδικοί επιστήμονες, ενώ το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε την τριετία 2012 - 2014.
 
Η δικογραφία διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και των αρμοδίων τότε Υπουργών Οικονομίας, Εργασίας , Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ωστόσο ότι η διαβίβαση γίνεται για τυπικούς λόγους καθώς οι επίμαχες αποφάσεις φέρουν και τις υπογραφές τους.
 
Η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας είχε ξεκινήσει μετά από πορισματική αναφορά του Σώματος Ελεγκτών Υγείας οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι εμπλεκόμενοι, αν και υπήρχαν αντίθετες φωνές που υποστήριζαν ότι εάν έμπαινε πλαφόν θα ζημιωνόταν το Δημόσιο, άναψαν το «πράσινο» φως για την επιβολή του.
 
 
Πηγή: efsyn.gr