Ποινική δίωξη του Λοβέρδου για δωροδοκία στην υπόθεση Novartis ζητάει η Εισαγγελία Διαφθοράς

9:59 π.μ. - Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019
09:08 π.μ. - Παρ, 30/59/2019
Image: Ποινική δίωξη του Λοβέρδου για δωροδοκία στην υπόθεση Novartis ζητάει η Εισαγγελία Διαφθοράς

Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ζητάει η Εισαγγελία Διαφθοράς

Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ζητάει η Εισαγγελία Διαφθοράς, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για δωροδοκία στην υπόθεση της Novartis.
 
Οι δικαστικοί λειτουργοί στέλνουν εκ νέου την δικογραφία στη βουλή για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το αδίκημα της δωροδοκίας, με τους εισαγγελείς να αποστέλλουν στη βουλή πόρισμα 200 σελίδων με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει, ζητώντας παράλληλα την άρση της ασυλίας του.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Λοβέρδος είχε δώσει στους Εισαγγελείς εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, τον περασμένο Μάιο. Η κλήση του πρώην υπουργού είχε σταλεί, με έγκριση και πάλι της Βουλής, μετά από καταθέσεις προστατευομένων και άλλων μαρτύρων, που υποστήριξαν ότι επί υπουργίας του Α. Λοβέρδου κυκλοφόρησαν 4 συγκεκριμένα σκευάσματα της ελεγχόμενης φαρμακοβιομηχανίας για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.
 
Παράλληλα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας θέτει στο αρχείο τη δικογραφία σε ό,τι αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Έτσι, η έρευνα παραμένει «ανοιχτή» για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
 
 
thepressproject.gr