Ποιοι αμπελουργοί και μέχρι πότε πρέπει να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής

11:10 π.μ. - Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
11:09 π.μ. - Παρ, 21/10/2018
Image: Ποιοι αμπελουργοί και μέχρι πότε πρέπει να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής

Ανακοίνωση από της ΕΑΣΙεράπετρας

Οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής.
 
Η Ένωση Ιεράπετρας  για την διευκόλυνση και αποφυγή λαθών, συνεπειών, και ταλαιπωρίας, θα εξυπηρετεί τους παραγωγούς στη συμπλήρωση της δήλωσης συγκομιδής στα γραφεία της ένωσης τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
 
Η Δήλωση Συγκομιδής είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον ΚΑΝ(ΕΚ)436/2009 για όλους τους παραγωγούς οι οποίοι παραδίδουν το προϊόν τους στα Οινοποιεία, είτε οινοποιούν  οι ίδιοι για λογαριασμό τους, είτε προτίθενται να κάνουν απόσταξη στέμφυλων για παραγωγή τσικουδιάς.
Σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (αποζημιώσεις ΕΛΓΑ), οι παράγωγοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική Δήλωση Συγκομιδής.
Απαλλάσσονται από την υποχρέωση συγκομιδής οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται στο εμπόριο.
Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής λήγει 30 Νοεμβρίου  2018.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στα γραφεία της  Ένωσης  στους Παπαλάκκους και  στα τηλέφωνα 2842022248 εσωτ. 111 και 118.
 
                                                          
            ΕΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ