Ποιοι δηλώνουν άγνοια για το έγγραφο της Περιφέρειας που ζητά από τον Δήμο Ιεράπετρας 725 χιλ. ευρώ

1:02 μ.μ. - Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
01:11 μ.μ. - Τρί, 20/02/2018
Image: Ποιοι δηλώνουν άγνοια για το έγγραφο της Περιφέρειας που ζητά από τον Δήμο Ιεράπετρας 725 χιλ. ευρώ

Α. Πανταζής και Γ. Προϊστάκης σχολιάζουν το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ηχώ 99,8

Με αφορμή το αποκλειστικό θέμα που ανέδειξε το hxonews.gr  -ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ - για το  ποσό των 725.334,51,00 ευρώ  που  ζητούν  η Περιφέρεια Κρήτης και η  ειδική υπηρεσία διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης από τον Δήμο Ιεράπετρας επειδή χώροι του κτιρίου   όπου στεγάζεται η αίθουσα Μελίνα Μερκούρη αξιοποιήθηκαν  με διαφορετικό τρόπο από αυτόν για τον οποίο δόθηκε η χρηματοδότηση από το ΕΠ Κρήτης, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Γιώργος Προϊστάκης  εκπρόσωπος της παράταξης Δημιουργική Συνεργασία.  Ανέφερε ότι  υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι και δεσμεύσεις όταν παίρνεις χρηματοδοτήσεις  από ευρωπαϊκά κονδύλια  και εάν και εφόσον δεν τηρηθούν τότε επιβάλλονται κυρώσεις.  Το δημοτικό συμβούλιο, τον Μάη του 2016 πήρε την απόφαση για μεταστέγαση δημοτικών  υπηρεσιών στο κτίριο  του νέου Δημαρχείου.  Η συζήτηση είχε γίνει τότε αφού είχε ήδη πραγματοποιηθεί  η μεταστέγαση.  Ο  δήμος  είχε χρηματοδοτηθεί για να διαμορφώσει τον τρίτο όροφο του κτιρίου  προκειμένου να εξυπηρετήσει σκοπούς,   όπως δράσεις επιχειρηματικότητας και δια βίου μάθησης.  Η αλλαγή αυτή της χρήσης με τη μεταφορά των δημοτικών υπηρεσιών είχε ως αποτέλεσμα το έγγραφο που επικαλείται και το hxonews.gr  το οποίο στάλθηκε από  την περιφέρεια προς τον δήμο. Ως παράταξη δεν γνώριζαν για το έγγραφο ωστόσο σε παλαιότερες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είχαν επισημάνει τον κίνδυνο επιβολής προστίμου λόγω της μεταφοράς των υπηρεσιών. Καταλήγοντας ο κ. Προϊστάκης εξέφρασε  την πεποίθηση  ότι τελικά όλα θα πάνε καλά και από την πλευρά του δήμου θα γίνουν οι απαραίτητες εκείνες ενέργειες ώστε να μη χαθεί το σημαντικό αυτό ποσό από το ταμείο του δήμου.  
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Προϊστάκη:
 
 
 
Για το ίδιο θέμα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος  και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αργύρης Πανταζής  τόνισε από την πλευρά του ότι θα πρέπει να γίνουν οι ενέργειες για να μην πληρώσει ο δήμος το ποσό αυτό. Από εκεί και πέρα όμως τίθεται θέμα  σχετικά με την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων. Ο Δήμαρχος, όπως φάνηκε από τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο,  γνώριζε εδώ και καιρό το θέμα όμως  δημοτικοί σύμβουλοι δεν ήταν ενήμεροι και  αυτό δείχνει το πώς λειτουργεί η δημοτική αρχή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τέτοιες κινήσεις ήταν  αφορμή για την αποχώρηση και την ανεξαρτητοποίησή μου.  Θα μπορούσαμε να περιμένουμε 5 χρόνια να αναπτυχθεί η δομή για την οποία δόθηκε η χρηματοδότηση και εάν κρινόταν αναγκαίο θα μπορούσε  μετά να αλλάξει η χρήση. Επίσης να ζητούμε χρηματοδότηση για να φτιάξουμε σε άλλο σημείο  ένα  Δημαρχείο με προδιαγραφές Δημαρχείου.  Η  συγκέντρωση υπηρεσιών εξυπηρετεί τον δημότη αλλά πρέπει να γίνεται και σωστά η όλη διαδικασία, επεσήμανε.  
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πανταζή;


 
Σημειώνουμε οτι ο Ηχώ 99,8 προσπάθησε να επικοινωνήσει με αντιδημάρχους έτσι ώστε να έχει και την άλλη άποψη όμως δεν κατέστη εφικτό. Ωστόσο ο Δήμαρχος κος Θ. Καλαντζάκης όπως άλλωστε δήλωσε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , έχει επιληφθεί του θέματος και στην προσπάθεια να βρεθεί λύση  υπάρχει  επικοινωνία και συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη. ΄΄Το θέμα είναι γνωστό στην υπηρεσία εδώ και μήνες. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας  , το θέμα είναι καθαρά τυπικό μεταξύ υπηρεσιών, έχουμε κάνει ένσταση , δεν θα δώσουμε ούτε ένα ευρώ και  ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί, είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.