Ποιοι και γιατί ήθελαν να σκοτώσουν « ; » τον Καραμανλή

5:53 μ.μ. - Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019
05:02 μ.μ. - Τρί, 26/53/2019
Image: Ποιοι και γιατί ήθελαν να σκοτώσουν « ; » τον Καραμανλή

Στο ακροατήριο η σκοτεινή υπόθεση «Πυθία»

Στις 19 Απριλίου 2019, σε λιγότερο από δύο μήνες δηλαδή, ξεκινά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η μεγάλη δίκη για τη σκοτεινή υπόθεση «Πυθία», η οποία έχει τρία σκέλη: τις υποκλοπές της Vodafone κατά κυβερνητικών στελεχών της κυβέρνησης Καραμανλή, την σχεδίαση της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και την δολοφονία του 39χρονου Κώστα Τσαλικίδη, υπαλλήλου της Vodafone!
 
Κεντρικό πρόσωπο και στις τρεις υποθέσεις, βάσει των δικογραφιών, είναι ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA William Basil, ο οποίος κατηγορείται ότι έστησε αρχικά το δίκτυο των υποκλοπών σε βάρος του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του μισού Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησής του και εν συνεχεία ότι ενεπλάκη και στις λοιπές υποθέσεις.
 
Σε βάρος του έχουν ήδη απαγγελθεί βαριές κατηγορίες για κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.
 
Για την υπόθεση του 39χρονου Κ. Τσαλικίδη και τις συνθήκες θανάτου του είχε ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2017 νέα δικαστική έρευνα, η τρίτη κατά σειρά, αυτή τη φορά από την Εισαγγελία Εφετών, η οποία κατέληξε στο ότι επρόκειτο περί δολοφονίας προκειμένου να μην αποκαλύψει το ποιοι βρίσκονταν πίσω από την έρευνα με την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στην εταιρία Vodafone για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
 
Ως μάρτυρες έχουν κληθεί, μεταξύ άλλων, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, πρέσβης Ιωάννης Κοραντής, ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Κατασκοπείας, της ΕΥΠ, Κώστας Αγγελάκης, Σ. Τσιτσιμπής, πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ και πρώην διευθυντής Αντικατασκοπείας κλπ.
 
Το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, γνωστό ως σχέδιο «Πυθία», όπως αναφέρει το βούλευμα με το οποίο παραπέμονται, «μπήκε σε εφαρμογή ως προσπάθειας άσκησης πίεσης και εξαναγκασμού της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε ό,τι αφορά την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και της αγοράς των 420 ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3HEL για τον εκσυγχρονισμό τoυ Ελληνικού Στρατού».
 
Μπήκε σε ενέργεια μετά την ακύρωση της option της προμήθειας 10 αεροσκαφών F-16 Αdvanced που είχε αποφασίσει το 2007, ως «αντίποινα», ο Κ. Καραμανλής μετά την αποκάλυψη του δικτύου υποκλοπών που είχαν στήσει οι ΗΠΑ σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Βάσει του βουλεύματος, είναι η πρώτη φορά που συνδέονται οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ με τη δολοφονία Τσαλικίδη και με τη σχεδίαση της δολοφονίας του Κ. Καραμανλή.
 
 
πηγή patris.gr