Ποιος έδωσε εντολή να καούν απορρίμματα σε ανεξέλεγκτη χωματερή;

10:29 π.μ. - Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019
10:06 π.μ. - Τρί, 11/29/2019
Image: Ποιος έδωσε εντολή να καούν απορρίμματα σε ανεξέλεγκτη χωματερή;

Προβληματισμό προκαλεί ανάρτηση του Γ.Προϊστάκη, δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» - Δηλώσεις στον Ηχώ 99,8

Προβληματισμό προκαλεί  ανάρτησή του κ. Γιώργου Προϊστάκη, δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» σχετικά με καύση πλαστικών, κλαδιών, στρωμάτων  και άλλων σκουπιδιών, που έγινε παράνομα. Κατά την καύση των υλικών αυτών μάλιστα  έντονη ήταν η δυσοσμία μέσα στην πόλη της Ιεράπετρας για αρκετή ώρα. 


 
Ο κ. Γιώργος Προϊστάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 με αφορμή την ανάρτησή του αυτή, τονίζοντας ότι θα πρέπει επιτέλους να βρεθεί λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων. Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων, η ανάρτησή του για ένα τόσο σοβαρό θέμα  έγινε με κομψό τρόπο . Δεν μπορείς να ζητάς από τους δημότες να συνεργάζονται, να προστατεύουν το περιβάλλον και εσύ να πράττεις διαφορετικά. Θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός, μια διαλογή  στη διαδικασία της περισυλλογής των απορριμμάτων, ογκωδών υλικών, πλαστικών, καναπέδων, κλαδιών κ.α. Το να συγκεντρώνεις τα απορρίμματα αυτά σε χώρους προσωρινής εναπόθεσης και να τα καις παράνομα  δεν είναι λύση. Το να κάψεις πλαστικά είναι πολύ επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον.  Το πρόβλημα είναι μεγάλο και θα πρέπει να διεκδικήσουμε  χρήματα και να το αντιμετωπίσουμε. Αυτό που γίνεται είναι ελεεινό, τόνισε ο κ. Προϊστάκης  προσθέτοντας πως ενημέρωσε την  αστυνομία αλλά και την πυροσβεστική. Σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες, Δήμος, Περιφέρεια να σκύψουν στο πρόβλημα και να αναζητηθεί λύση σχετικά με θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση απορριμμάτων. 

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Προϊστάκη:


 





1

2

3