Ποιος ο ρόλος του Μ. Βασιλάκη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

12:03 μ.μ. - Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022
12:10 μ.μ. - Δευ, 24/03/2022
Image: Ποιος ο ρόλος του Μ. Βασιλάκη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ο Μ. Βασιλάκης είναι μέλος του Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου

Εν αναμονή εξελίξεων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας για το ποιος θα αναλάβει ως νέος Αναπληρωτής Διοικητής μετά την απομάκρυνση Καλλιονάκη με χρέη Διοικητή να αναλαμβάνει ως τότε ο κ. Γιάννης Πετράκης διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου. Ωστόσο επειδή κάποιες ενέργειες πρέπει να τρέξουν σε τεχνικό κομμάτι κρίθηκε χρήσιμη η παρουσία μέλους του Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου και για το λόγο αυτό ο κ. Μιχάλης Βασιλάκης ως μέλος του Δ.Σ. επισκέπτεται συχνά το Νοσοκομείο όπως εξηγεί ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8.

Ο κ. Βασιλάκης ανέφερε καταρχάς ότι, χρειάζεται καλή διάθεση από όλες τις πλευρές για να κάνουμε καλύτερα τα Νοσοκομεία, τις δομές υγείας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες. Στόχος μας ως Δ.Σ. είναι να ελαφρύνουμε το έργο του κ. Πετράκη όσο αυτό είναι εφικτό ώστε να μπορεί ασκεί τα καθήκοντά του ως γιατρός. Η παρουσία μου στο Νοσοκομείο έχει να κάνει με το τεχνικό κομμάτι ώστε να τρέξουν κάποια ζητήματα. Πραγματικά όμως απορώ γιατί υπήρχαν προβλήματα. Είχε δημιουργηθεί μια κατάσταση διχασμού όμως αυτό που βλέπω είναι ότι οι εργαζόμενοι έχουν διάθεση να βοηθήσουν για το Νοσοκομείο, όλοι προσπαθούν για το καλύτερο. Πολλά μπορεί να ακούγονται αλλά δεν στοιχειοθετούνται από αυτά που βλέπω και αντιμετωπίζω αυτή την περίοδο που επισκέπτομαι το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, υποστήριξε.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόγραμμα από το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να καλύψει το κόστος για παρεμβάσεις σε νοσοκομεία της χώρας όπως η αναδιαμόρφωση των ΤΕΠ. Αυτό το πρόγραμμα θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας σε συνεργασία με την Διοίκηση των Διασυνδεόμενων και την 7η ΥΠΕ. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να συνταχθεί ένας φάκελος για αυτό και κλήθηκε ο   Επιστημονικός Σύλλογος Ελευθέρων Eπαγγελματιών Μηχανικών Ιεράπετρας για να βοηθήσει στη σύνταξη του φακέλου. Έγινε μάλιστα ή μια πρώτη συζήτηση σε αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, έγινε μια συνάντηση μεταξύ Διοίκησης Διασυνδεόμενων, του κ. Πετράκη , με τους εργαζόμενους και τον σύλλογο φίλων του νοσοκομείου, όπου τέθηκαν σειρά θεμάτων. Τονίστηκε μεταξύ άλλων η έλλειψη προσωπικού και θα γίνουν ενέργειες για την πρόσληψη 4 επικουρικών γιατρών.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Βασιλάκης με ιδιαίτερη αναφορά μεταξύ άλλων στο θέμα του αξονικού τομογράφου αλλά και στον μαστογράφο εξηγώντας τους λόγους που δεν έχει λειτουργήσει ακόμη.