Πόλεμος στο Ισραήλ: Τραγωδία στη Γάζα με 500 νεκρούς και τραυματίες σε νοσοκομείο

7:58 π.μ. - Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023
07:10 π.μ. - Τετ, 18/58/2023
Image: Πόλεμος στο Ισραήλ: Τραγωδία στη Γάζα με 500 νεκρούς και τραυματίες σε νοσοκομείο

Εικόνες χάους με νεκρούς και τραυματίες - Πύραυλος της Ισλαμικής Τζιχάντ αστόχησε λέει ο Νετανιάχου

Μία τραγωδία που είχε να συμβεί στη Λωρίδα της Γάζας πάνω από 15 χρόνια βιώνουν τις τελευταίες ώρες οι Παλαιστίνιοι οι οποίοι μετρούν εκατοντάδες νεκρούς από χτύπημα ρουκέτας στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi Baptist.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού ξεκίνησε ένας διπλωματικός πόλεμος μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ για το ποιος ευθύνεται για την επίθεση. Η πλευρά της Χαμάς μιλά για κτηνωδία ενώ οι Ισραηλινοί κάνουν λόγο για αστοχία πυραύλου από της Ισλαμικής Τζιχάντ η οποία τελικά προκάλεσε την τραγωδία.

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας οι αναφορές των διεθνών ΜΜΕ κάνουν λόγο για 200 έως 300 νεκρούς και συνολικά 500 θύματα, συμπεριλαμβανομένων και των τραυματιών.

hxonews

Το σημείο στην πόλη της Γάζας όπου βρίσκεται το νοσοκομείο  .Την ίδια ώρα όπως μετέδωσε το Al Jazeera πολλοί από τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο φιλοξενούσε οικογένειες εν μέσω του συνεχιζόμενου βομβαρδισμού της Γάζας από το Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, πλάνα από κάμερα παρακολούθησης από το Netiv Haasara δείχνουν ένα μεγάλο μπαράζ ρουκετών να εκτοξεύεται από τη βόρεια Γάζα, ακολουθούμενο από μια τεράστια έκρηξη στη Λωρίδα, που πιθανόν προκλήθηκε από ένα αποτυχημένο βλήμα.

Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα: Πρωτοφανής η επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας

«Η σφαγή στο αραβικό νοσοκομείο al-Ahli είναι πρωτοφανής στην ιστορία μας. Ενώ έχουμε γίνει μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους και ημέρες, αλλά αυτό που έλαβε χώρα απόψε ισοδυναμεί με γενοκτονία», δήλωσε ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Άμυνας.

Για «έγκλημα πολέμου»  μιλούν οι τοπικές αρχές

«Ένα νέο έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από την κατοχή στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Αχλί-Αραμπί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να έρθουν δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa λόγω του βομβαρδισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο στέγασε εκατοντάδες ασθενείς, τραυματίες και εκτοπισμένους από τα σπίτια τους βίαια λόγω των αεροπορικών επιδρομών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της τοπικής αρχής.

Πηγή : Πρώτο Θέμα