Πολίτες μπλοκάρουν το υβριδικό της ΤΕΡΝΑ σε Αμάρι και Σητεία

8:48 π.μ. - Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016
08:05 π.μ. - Πέμ, 12/48/2016
Image: Πολίτες μπλοκάρουν το υβριδικό της ΤΕΡΝΑ σε Αμάρι και Σητεία

Το υβριδικό έργο της ΤΕΡΝΑ σε περιοχές των δήμων Αμαρίου και Σητείας επιχειρούν να μπλοκάρουν πολίτες, με ένσταση που κατέθεσαν στην περιφέρεια και τους δυο δήμους. Η ένσταση θα συζητηθεί μετά ένα μήνα.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν
 
«Η ένστασή μας αναφέρεται στο προωθούμενο υβριδικό έργο της εταιρείας ΤΕΡΝΑ, σε περιοχές των Δήμων Αμαρίου και Σητείας για τους κάτωθι λόγους:
  • Το εν λόγω έργο στερείται νομιμότητας αφού γίνεται χωρίς να έχουν προηγηθεί και θεσμοθετηθεί η μελέτη σκοπιμότητας, ο ενεργειακός και ο χωροταξικός σχεδιασμός για το σύνολο της Περιφέρειας της Κρήτης.
  • Το εν λόγω έργο στερείται κοινωνικής νομιμοποίησης αφού έχει κατατεθεί με προδιαγραφές ευημερίας ενώ τώρα διάγουμε περίοδο επώδυνης οικονομικής κρίσης. Δηλαδή τα ανταποδοτικά οφέλη προς την κοινωνία δεν ανταποκρίνονται στις επιτακτικές ανάγκες του τόπου. Για να γίνει αντιληπτό το ανωτέρω, ζητείστε από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ να σας ενημερώσει για τα προσδοκώμενα ετήσια κέρδη της επένδυσης….
  • Το εν λόγω έργο έχοντας αποκτήσει παρανόμως προτεραιότητα από τη ΡΑΕ(ελλείψει του ανωτέρω σχεδιασμού), παραβιάζει τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού, έναντι εκείνων των επιχειρηματιών που επιθυμούν να είναι νόμιμοι.
Μετά τα ανωτέρω επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας».