Πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας

11:07 π.μ. - Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022
11:06 π.μ. - Πέμ, 02/07/2022
Image: Πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας

O Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γ. Λεχουρίτης στον Ηχώ 99,8 για την αναβολή συζήτησης της ρήτρας αναπροσαρμογής στο Πρωτοδικείο

Για τις 6 Ιουλίου αναβλήθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας η εκδίκαση της πρώτης ομαδικής αγωγής κατά της ΔΕΗ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η εταιρεία επικαλούμενη την πιλοτική δίκη που έχει ζητήσει να διεξαχθεί για την υπόθεση, από τον Άρειο Πάγο.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτο Καταναλωτών κ. Λεχουρίτης μίλησε στον Ηχώ 99,8 εμφανώς αγανακτισμένος από αυτή την εξέλιξης τονίζοντας ότι δεν μπορεί ο Άρειος Πάγος να δώσει τη λύση καθώς πρώτα πρέπει να έρθει το θέμα προς συζήτηση στο Πρωτοδικείο και αφού προκύψει η απόφαση, να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Τα οικονομικά συμφέροντα κυβερνούν την Ελλάδα. Εδώ παίζονται πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των πολιτών, εις βάρος αυτών που πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Ενώ κερδοσκοπούν οι επιτήδειοι , τα διυλιστήρια. Το δικαστήριο έδωσε αναβολή για να δει πως θα λειτουργήσει η να κατευνάσει το κλίμα των πολιτών, τόνισε ανάμεσα σε άλλα.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι ο κ. Λεχουρίτης κάλεσε κι άλλους καταναλωτές να συμμετέχουν στις συλλογικές αγωγές κατά των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και να επικοινωνούν με το Ινστιτούτο Καταναλωτών ώστε να ενημερώνονται.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στο ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (email: inka@inka.gr, τηλέφωνο 2103632443).

-