Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό΄

11:52 π.μ. - Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018
11:05 π.μ. - Δευ, 07/52/2018
Image: Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό΄

Πολιτικό άσυλο σε ακόμη έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη το καλοκαίρι του 2016

Πολιτικό άσυλο σε ακόμη έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη το καλοκαίρι του 2016, αμέσως μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, έδωσε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου με ομόφωνη απόφασή της.
 
Οι οκτώ αξιωματικοί απελευθερώθηκαν από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού τον περασμένο Μάιο και μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο που παραμένει μυστικός για την ασφάλειά τους και φρουρείται.
 
Πρακτικά η χορήγηση πολιτικού ασύλου σημαίνει πως και ο τρίτος αξιωματικός παίρνει το πολυπόθητο για τους ίδιους άσυλο και αυτομάτως (όπως έχει κάνει και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις) το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υποβάλλει αίτηση ακύρωσής του.
 
Όμως μετά την εκδίκαση της υπόθεσης πιλοτικά από το ΣτΕ και εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης με την οποία δικαιώθηκαν οι οκτώ, ουσιαστικά αυτό έχει πλέον τυπικό χαρακτήρα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επομενες ημέρες η επιτροπή ασύλου θα αποφανθεί (πιθανότατα θετικά) και για τους υπόλοιπους πέντε αξιωματικούς. 
 
 
efsyn.gr