Πολιτιστικό καλοκαίρι στο Μύρτος - Ένας μικρός παράδεισος & ένας μεγάλος μαγνήτης πολιτισμού

9:29 π.μ. - Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024
09:04 π.μ. - Πέμ, 11/29/2024
Image: Πολιτιστικό καλοκαίρι στο Μύρτος - Ένας μικρός παράδεισος & ένας μεγάλος μαγνήτης πολιτισμού

Από Φεστιβάλ Κρητικής Ζυθοποιίας μέχρι και καλή κρητική μουσική

‘Ένα πλούσιο, ενδιαφέρον και πολύπλευρο πολιτιστικό καλοκαίρι ετοιμάζει η κοινότητα και οι φορείς του γραφικού Μύρτου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας, για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και τους ξένους επισκέπτες.

Το καθιερωμένο πλέον IRUN και το μεγάλο «Γλέντι» του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύρτου, οι LOCOMOTIVES και το διήμερο Φεστιβάλ Κρητικής Ζυθοποιίας στην μαγευτική παραλία, του Τουριστικού Συλλόγου Μύρτου, οι διαλέξεις διάσημων συγγραφέων όπως η παρουσίαση του βιβλίου της Victoria Hislop, ο Ψαρογιώργης και η Νίκη Ξυλούρη, και τα «Καζανέματα» της Επιτροπής Πολιτισμού Μύρτου, οι εβδομαδιαίες προβολές κινηματογραφικών ταινιών στο γραφικό προαύλιο του Αγίου Αντωνίου της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Κοινότητας Μύρτου και τα πολλά ποιοτικά LIVES των επαγγελματιών του Μύρτου, είναι μόνο μερικά παραδείγματα του πλούσιου και ποικίλου πολιτιστικού προγράμματος «Καλοκαίρι - 2024» του Μύρτου.

Η άριστη συνεργασία με τους διάφορους φορείς του Μύρτου, – Επιτροπή Πολιτισμού, Τουρισμού & Αλληλεγγύης Κοινότητας Μύρτου, Πολιτιστικός Σύλλογος, Ναυτικός Όμιλος, Τουριστικός Σύλλογος, Βιβλιοθήκη - αλλά και πολλών ιδιωτών – φέρνει ένα καλοκαίρι γεμάτο δραστηριότητες και εκδηλώσεις για τους ντόπιους και πολλούς επισκέπτες του Μύρτου! Είτε μουσικές, λαογραφικές, κινηματογραφικές, ή αθλητικές, – υπάρχουν εκδηλώσεις για κάθε γούστο και κάθε ενδιαφέρον.

Η προθυμία όλων αυτών των φορέων και ιδιωτών να συνεργαστούν και να υποστηρίξουν τις εκδηλώσεις και ο ένας τον άλλον είναι αξιοσημείωτη και αξιοθαύμαστη. Η συνεισφορά χρόνου και ενέργειας πολλών είναι το πραγματικό μυστικό της επιτυχίας πού κάνουν το όμορφο Μύρτος, ένα μαγνήτη πολιτισμού!