Πολλαπλά τα οφέλη φοίτησης στο Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι

12:22 π.μ. - Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019
12:08 π.μ. - Παρ, 30/22/2019
Image: Πολλαπλά τα οφέλη φοίτησης στο Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι

«Τρέχουν» οι εγγραφές μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου

Αποφασίστηκε με το Αρ. Πρωτ. 133349/Δ2/29-08-2019 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. η Έναρξη λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου (με έδρα το Καβούσι) από το σχολικό έτος 2019-2020. Όργανο αναφοράς της παραδοσιακής μουσικής για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου θα είναι ο Ταμπουράς. Για την εισαγωγή μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου για το σχολικό έτος 2019-2020, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής από τις 29 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι διαμένοντες στον ν. Λασιθίου. Οι γονείς – κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών μαζί με την αίτησή τους οφείλουν να προσκομίσουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους. 
 
Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Μιχάλης Παπαδάκης αναπληρωτής διευθυντής β/βαθμαις εκπαίδευσης νομού Λασιθίου  εκτός των παραπάνω ανέφερε πως η  διαδικασία επιλογής των μαθητών θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 π.μ. από επιτροπή που θα οριστεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης Κρήτης ή το υπουργείο. Πέραν των εγγραφών τρέχουν και οι διαδικασίες για την κάλυψη των θέσεων εκπαιδευτικών που θα διδάξουν στο σχολείο. Τα παιδιά θα παρακολουθούν τα βασικά μαθήματα του Γυμνασίου και θα παρακολουθούν επιπλέον μαθήματα μουσικής σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο ανάλογα και με το μουσικό όργανο που θα επιλέξουν. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι. Σε ότι αφορά την μετακίνηση των παιδιών αυτή θα είναι δωρεάν και θα καλύπτεται μέσω σύμβασης με την Περιφέρεια Κρήτης με το ΚΤΕΛ ή με την κάλυψη εξόδων μετακίνησης. 
 
Παράλληλα σε εξέλιξη και σε συνεργασία με τον Δήμο αλλά και τον διευθυντή του σχολείου που εδώ και έναν περίπου μήνα έχει αναλάβει καθήκοντα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και στο κομμάτι των κτιριακών υποδομών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Δ/θμιας  Εκπ/σης Λασιθίου τηλ. 2841340494, 2841340470.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Παπαδάκη: 


 
Για το ίδιο θέμα μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο  πρόεδρος της επιτροπής παιδείας και πρόεδρος της επιτροπής β/βαθμαις εκπαίδευσης δήμου Ιεράπετρας κ. Ηλίας Νταραράς τονίζοντας ότι η λειτουργία του νέου αυτού σχολείου είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας. Οι όποιες δυσκολίες παρουσιάστηκαν στην πορεία ξεπεράστηκαν και το σχολείο ετοιμάζεται να δεχτεί τους πρώτους μαθητές του. Κάλεσε τους γονείς να το στηρίξουν σημειώνοντας τα οφέλη που θα αποκομίσουν τα παιδιά από τη φοίτησή τους σε αυτό.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Νταραρά:





φωτο αρχείου