Πολυτεχνείο: Ένταση, χημικά και προσαγωγές - Καταγγελίες ΚΚΕ για προπηλακισμό βουλευτών

4:01 μ.μ. - Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020
04:11 μ.μ. - Τρί, 17/01/2020
Image: Πολυτεχνείο: Ένταση, χημικά και προσαγωγές - Καταγγελίες ΚΚΕ για προπηλακισμό βουλευτών

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι στα Προπύλαια και στην οδό Πανεπιστημίου, όταν ομάδα περίπου 200 ατόμων συγκεντρώθηκαν ξαφνικά και ήθελαν να κάνουν πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν συμπλοκές με αποτέλεσμα με τους αστυνομικούς να γίνει χρήση χημικών και και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Έγιναν τουλάχιστον 4 με 5 προσαγωγές. Οι αστυνομικοί έκαναν φραγμό προκειμένου να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους να κινηθούν προς την πλατεία Κλαυθμώνος. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, υπάρχουν και δύο τραυματίες.

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα, για την κυκλοφορία των οχημάτων, η οδός Πανεπιστημίου, από το ύψος της Οδού Αμερικής. Κλειστή είναι και η Σταδίου. Εν τω μεταξύ, με εντολή της Αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός του μετρό " Μεταξουργείο".

Για αναίτια και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας εναντίον των συμμετεχόντων στην πορεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας, κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης προπηλακίστηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και άλλοι βουλευτές του κόμματος, ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές. Ήδη έγινε παρέμβαση, από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για την απελευθέρωση των πέντε κρατουμένων.

"Οι διαδηλωτές τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, οι αστυνομικοί δεν τα τηρούν" τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επαφή με εισαγγελέα.

Πηγές του κόμματος προσθέτουν ότι ο αξιωματικός της ΓΑΔΑ εμφανίστηκε με μεγάλη καθυστέρηση στο χώρο, απαντώντας δε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι "η εντολή μας είναι να εφαρμόσουμε το νόμο".

Σύμφωνα με την αστυνομία, εκπρόσωπός της είπε στον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι η συγκέντρωση είναι παράνομη και θα πρέπει να διαλυθεί.

Λίγο αργότερα, ακολούθησε νέος γύρος έντασης, με την αστυνομία να επιχειρεί να διαλύσει τη συγκέντρωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με τη χρήση των οχημάτων εκτόξευσης νερού και με πυκνή ρίψη δακρυγόνων.

Κοντάρια, μάσκες και κράνη εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. - Μέλος του Επαναστατικού Αγώνα ανάμεσα στους προσαχθέντες - ΦΩΤΟ

Κοντάρια, κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες εντόπισαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια ελέγχων το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου. Δέκα άτομα έχουν προσαχθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για την πρόληψη συγκεντρώσεων και επεισοδίων, σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ ένας εκ των προσαχθέντων είναι και ο οδηγός ΙΧ το οποίο ελέγχθηκε στην οδό Σταδίου, μέσα στο οποίο έχουν βρεθεί κοντάρια, κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ένα άτομο που είχε συλληφθεί παλαιότερα ως μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ για έλεγχο.

Πηγή   Ενικός .gr