Πόσο εύκολο είναι να κάνουν απόβαση οι Τούρκοι στην Κρήτη

11:05 π.μ. - Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022
11:06 π.μ. - Πέμ, 09/05/2022
Image: Πόσο  εύκολο είναι να κάνουν απόβαση οι Τούρκοι στην Κρήτη

Πως χειραγωγούν τους δυο λαούς οι κυβερνήσεις - Ο υποναύαρχος ε.α. Στ. Φενέκος στον Ηχώ 99,8

Ως εξαιρετικά δύσκολο σενάριο   να συνδεθεί  η Κρήτη  με την αποβατική άσκηση   που διεξάγεται στη Σμύρνη, δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο υπο ναύαρχος ε.α. κ. Στ. Φενέκος ο οποίος σχολίασε  τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα ελληνοτουρκικά.  Όπως είπε,  δεν χρειάζεται να ανησυχούμε ιδιαίτερα ή να τρομοκρατούμε τον κόσμο.  Οι  Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και ικανές να αντιμετωπίσουν την όποια πρόκληση.

Η Τουρκία μέσα από τις κινήσεις της προσπαθεί  να δείξει το έχει ισχυρή στρατιωτική δύναμη, ότι μπορεί να αποκλείσει νησιά και να κάνει «διάφορα» στο Αιγαίο αλλά και να αυξήσει το εθνικιστική αίσθημα των Τούρκων.

Από την πλευρά της Ελλάδας  ως εκδόθηκαν Navtex  και Νotam για  ασκήσεις με αληθινά πυρά εντός του παράνομου τουρκολυβικού συμφώνου ( μεταξύ Κρήτης - Δωδεκανήσων) εκεί δηλαδή που ενδέχεται να κινηθεί το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας.  Όταν  θα δούμε  ναυτική δραστηριότητα στις περιοχές που έχουν δεσμευτεί τότε θα πρέπει να δούμε με πιο σοβαρή ματιά τις περιοχές αυτές.

Ειδικότερα τώρα  για την Κρήτη εκτίμησε ότι η Τουρκία  θα στρεφόταν σε πιο εύκολους στόχους  και όχι κατοικημένα νησιά που έχουν αυτοάμυνα και αυτοπροστασία.
Ο κ. Φενέκος  στο πλαίσιο της συνέντευξης έκανε αναφορά και στην επισιτιστική κρίση  για τη μεταφορά σιτηρών από Ουκρανίας λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει ενεργοποιήσει  τη συνθήκη του Μοντρε βάση της οποίας θα μπορέσει  η διέλευση των σιτηρών αυτών  με τη συμμετοχή της Ελλάδας.


Ακούστε εδώ τον κ. Φενέκο