Πού θα ψηφίσουμε - Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών

2:35 μ.μ. - Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015
02:06 μ.μ. - Δευ, 29/35/2015
Image: Πού θα ψηφίσουμε - Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως η προετοιμασία του δημοψηφίσματος συνεχίζεται ομαλά.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως στα ίδια εκλογικά τμήματα που είχαν οριστεί στις εκλογές του Ιανουαρίου, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή.
 
Η κυβέρνηση προωθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τη σύντμηση των προθεσμιών του δημοψηφίσματος, προκειμένου να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του στις 5 Ιουλίου.
 
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μέχρι απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να έχει υπογράψει τη σχετική ΠΝΠ, η οποία προβλέπει την σύντμηση των προθεσμιών προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
 
Στο μεταξύ, δημοσιεύτηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου.
 
Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ (62/28-06-2015, Τεύχος Α΄) και σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, που υπογράφει η πρόεδρος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρεται ότι:
 
«το ερώτημα που θα τεθεί στον ελληνικό λαό είναι το ακόλουθο: “Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/06/2015 και αποτελείται από δύο μέρη τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους:
 
Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται “Reforms for the completion of the Current Program and beyond”(Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο “Preliminary Dept Sustainability Analysis”(προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).
 
Οσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ. Οσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: Εγκρίνεται/ΝΑΙ”.
 
Επιπλέον, ορίζεται ως προθεσμία για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος προκήρυξης του δημοψηφίσματος το πέρας της 28ης Ιουνίου 2015».
 
Δείτε εδώ το ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

candianews.gr