Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά των δικαιούχων

9:08 π.μ. - Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022
09:07 π.μ. - Πέμ, 14/08/2022
Image: Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά των δικαιούχων

Πότε θα μπουν τα χρήματα

Μία ημέρα – όπως έχει ανακοινωθεί – απομένει για την πληρωμή του Power Pass, την οποία αναμένουν με ανυπομονησία εκατομμύρια νοικοκυριά που βρίσκονται στη δίνη της ακρίβειας και των αυξήσεων.

Ήδη οι δικαιούχοι έλαβαν e-mail για να μπουν vouchers.gov.gr/powerpass και να ελέγξουν την εκκαθάριση.

Από εκεί και έπειτα πατώντας το πεδίο που λέει Δικαιούχος θα δείτε πως το μήνυμα που εμφανίζεται λέει «Υπό εκκαθάριση» και κάτω στο πεδίο «Σύνοψη Εκκαθάρισης» εμφανίζεται το εκκαθαρισθέν ποσό που θα λάβετε.

Δείτε παράδειγμα:

hxonews

Σε δύο δόσεις η πληρωμή

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς φαίνεται ότι θα ξεκινήσει τελικά από την Παρασκευή για τα πρώτα 2,7 εκατ. ευρώ. Έπειτα, μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής των 300 εκατ. ευρώ που είναι στο σύνολο. Έτσι, διαπιστώνεται, πως το επίδομα ρεύματος πήγε λίγο παρακάτω από τον αρχικό σχεδιασμό και θα πληρωθεί τελικά σε δύο δόσεις και όχι σε όλους τους δικαιούχους μαζί.

Το μήνυμα της πληρωμής του Power Pass

Οι καταναλωτές μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της αίτησής τους μέσα από την πλατφόρμα του Power Pass στο vouchers.gov.gr. Εισέρχονται με τους κωδικούς Taxisnet και μπορούν να δουν σε ποιο στάδιο βρίσκονται.

Αναλυτικά, από εδώ και στο εξής θα δείτε κάποιο από τα παρακάτω μηνύματα:

«Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.

«Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

«Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.Το μήνυμα («Εγκριθείσα») ενημερώνει ουσιαστικά ότι έχουν μπει τα χρήματα.

«Απορριφθείσα»: Η αίτηση έχει απορριφθεί. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (για παράδειγμα αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ του δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ).

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα ρεύματος είναι αποζημίωση που καλύπτει το 60% της αύξησης του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος για το διάστημα Δεκεμβρίου 2021-Μαΐου 2022, μετά την αφαίρεση της κρατικής επιδότησης και των εκπτώσεων από τους παρόχους.

Πώς θα υπολογίσετε τα χρήματα που θα λάβετε

Η επιστροφή των χρημάτων υπολογίζεται από τον μαθηματικό τύπο:

Ποσό επιστροφής = [Ποσό ρήτρας αναπροσαρμογής λογαριασμού που εκδόθηκε εντός του μηνός – Ποσό έκπτωσης από το κράτος επί της ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από τον πάροχο επί της ρήτρας αναπροσαρμογής] * Ποσοστό συνιδιοκτησίας ή χρήσης * 60%.

Για παράδειγμα:

  1. Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 600 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 360 ευρώ.
  2. Αν οι επιπλέον χρεώσεις ανέρχονται σε 800 ευρώ, η αποζημίωση θα διαμορφωθεί στα 480 ευρώ.
  3. Αν οι επιπλέον χρεώσεις είναι 1.000 ευρώ, η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ.
  4. Αν οι επιπλέον χρεώσεις είναι από 1.000 ευρώ και πάνω, και πάλι η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ.

zarpanews.gr