Power Pass: Έως τις 15 Ιουλίου η πληρωμή - Ενημέρωση με sms ή mail

10:15 π.μ. - Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022
10:07 π.μ. - Δευ, 11/15/2022
Image: Power Pass: Έως τις 15 Ιουλίου η πληρωμή - Ενημέρωση με sms ή mail

Η ενημέρωσή των δικαιούχων θα γίνει μέσω sms ή e-mail.

Θέμα χρόνου αποτελεί η αρχή της καταβολής των ποσών του Power Pass για τους 3.200.000 αιτούντες, με τους πρώτους δικαιούχους να αναμένεται να δουν έως τις 15 Ιουλίου τα ποσά που τους αναλογούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Η ενημέρωσή τους θα γίνει μέσω sms ή e-mail. Πρόκειται για τις αποζημιώσεις που θα λάβουν οι πολίτες για τις επιπλέον χρεώσεις που είχαν στους λογαριασμούς ρεύματος για το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του 2021 έως και το Μάιο του 2022, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής. Το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι, μετά την αφαίρεση των όποιων εκπτώσεων και επιδοτήσεων που έχουν δοθεί είτε από τους παρόχους είτε από το κράτος, δεν θα υπερβαίνει τα 600 ευρώ.

Power Pass: Τι σημαίνουν οι ενδείξεις στην αίτηση

Oσοι έχουν κάνει αίτηση στην πλατφόρμα «Power Pass» παρατηρούν κάποιες ενδείξεις σχετικά με την εξέλιξη της αίτησής τους. Αυτές αφορούν:

Απορριφθείσα: Εχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλλαχθούν και να υποβληθούν ξανά.

Υπό έλεγχο: Η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου:

αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.

αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.

Υπό εκκαθάριση: για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη. Μετά την ολοκλήρωση της Περιόδου Υποβολής Αιτήσεων (1η Ιουλίου 2022) θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.

Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα: Το ποσό επιστροφής θα αποσταλεί στο επιλεγμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

Εγκριθείσα: Έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή και ο δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του.

Στην περίπτωση που κατά τον έλεγχο του αιτούντος από τη φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο διαπιστωθεί ότι έχουν δηλωθεί ψευδή ή ανακριβή στοιχεία για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, τότε το ποσό είναι απαιτητό και μάλιστα σε ύψος διπλάσιο από εκείνο της ενίσχυσης. Δηλαδή αν κάποιος λάβει ενίσχυση 450 ευρώ και έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία τότε θα κληθεί να πληρώσει 900

Power Pass: Νέες επιδοτήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, οι μειώσεις που θα δούμε στους λογαριασμούς ρεύματος μεγαλώνουν, καθώς για κατανάλωση έως 300 Kwh αντιστοιχεί μείωση 56.6 ευρώ το μήνα και για πάνω από 300 kwh αντιστοιχεί μείωση 100 ευρώ το μήνα. Αφορά 1η, 2η και εξοχική κατοικία.

Fuel Pass 2: Τα ποσά, οι αιτήσεις και οι δικαιούχοι για το επίδομα βενζίνης

Πριν από το τέλος Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, με τα ποσά που θα δοθούν αυτή τη φορά να φτάνουν έως και τα 100 ευρώ για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα θα γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet και οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν δυο επιλογές:

  1. Να εκδώσουν την ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων για να μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που θα έχει πιστωθεί σε αυτή στα πρατήρια καυσίμων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Όσοι επιλέξουν το smartphone για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν πρόσθετη επιδότηση 15 ευρώ που σημαίνει ότι η οικονομική ενίσχυση ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα) και την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου (ηπειρωτική περιοχή ή νησιά) κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ.
  2. Να εισπράξουν τα χρήματα με κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στην περίπτωση αυτή το ύψος της επιδότησης είναι μικρότερο και κυμαίνεται από 45 έως 80 ευρώ.

neakriti.gr