Πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας

3:02 μ.μ. - Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
03:02 μ.μ. - Δευ, 24/02/2020
Image: Πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 σε μια όμορφη εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" του Δήμου Ιεράπετρας

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 σε μια όμορφη εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" του Δήμου Ιεράπετρας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας. Παράλληλα εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Προσκόπου "Ημέρα Σκέψης" (22α Φεβρουαρίου), μέρα που οι Πρόσκοποι όλου του κόσμου γιορτάζουν, φέρνοντας στη μνήμη τα γενέθλια του ιδρυτή του Προσκοπισμού και είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια φιλία, ειρήνη & συναδέλφωση των λαών της γης.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πρωτ. Πατήρ Αθανάσιος Ταρλαντέζος ο οποίος μετέφερε τις ευχές του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας κ. Κύριλλου για καλή χρονιά με εκπλήρωση των στόχων και επιτυχία των δραστηριοτήτων των Προσκόπων Ιεράπετρας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας του Δ. Ιεράπετρας κ. Ρουμελιωτάκη Μαρία, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας κ. Σακαδάκη Μαρία, η Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ανατολικής Κρήτης κ. Χανιωτάκη Νεκταρία, εκπρόσωποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και πλήθος γονέων και φίλων των Προσκόπων Ιεράπετρας.

Η Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ανατολικής Κρήτης κ. Χανιωτάκη Νεκταρία, αφού χαιρέτησε την εκδήλωση, ανακοίνωσε περήφανα την έγκριση από το ΔΣ ΣΕΠ της ίδρυσης Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ιεράπετρας και προσκάλεσε τους παλαιούς Προσκόπους της πόλης να "φορέσουν πάλι το μαντήλι" και να την αγκαλιάσουν. Όσοι Παλαιοί Πρόσκοποι ενδιαφέρονται να μάθουν λεπτομέρειες για την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ιεράπετρας μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 6944680611.

Στη συνέχεια, στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι της εκδήλωσης, τα Προσκοπικά τμήματα παρουσίασαν τη ζωή και το έργο του ιδρυτή του Προσκοπισμού, Λόρδου Baden Powel, πλαισιωμένα από τραγούδια, επίδειξη Προσκοπικής τεχνικής και όμορφα βίντεο από τις δράσεις της προηγούμενης χρονιάς, ενώ στο τέλος αυτής, όπως είθισται, όλοι οι Πρόσκοποι ανανέωσαν την Προσκοπική τους υπόσχεση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μικρό κέρασμα, που επιμελήθηκε η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του Συστήματος και γονείς των Προσκόπων.

Τέλος, οι Πρόσκοποι Ιεράπετρας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας για την παραχώρηση της αίθουσας.